Pacificació del trànsit

Vilanova canvia el sentit de circulació de diversos carrers per millorar la sortida del centre

Des d'avui canvia el sentit d'un tram del carrer del Llimonet i en els pròxims dies també una part del carrer del Recreo

Vilanova canvi el sentit de circulació de diversos carrers per millorar la sortida del centre. Ajuntament de Vilanova

Vilanova canvi el sentit de circulació de diversos carrers per millorar la sortida del centre. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El tram del carrer del Llimonet entre la rotonda de la plaça de la Moixiganga i el carrer de les Casernes canvia de sentit. Des d'avui aquest tram desembocarà a la rotonda, i servirà per millorar el flux de sortida de vehicles del centre de la ciutat, perquè quan pugin pel carrer de les Casernes puguin tombar a l'esquerra per accedir més fàcilment a la ronda Ibèrica.

La Ponència de Circulació, que analitza la mobilitat a la ciutat i preveu mesures de millora, ha proposat aquest canvi que suposa un recorregut més curt, i per tant més sostenible, evitant que tot el trànsit de Pàdua, Plaça Llarga, Casernes, i altres carrers hagi de desembocar sempre a la rotonda de la rambla de Sant Jordi que, pels vehicles que volen sortir en sentit Tarragona, fins ara ha suposat un recorregut molt llarg.

Un altre canvi en la línia de millorar els fluxos de sortida del centre de la ciutat, serà el canvi de sentit del tram del carrer del Recreo entre els carrers del Vapor i Lleida. Aquesta modificació es durà a terme en els pròxims dies i permetrà recuperar el sentit de circulació tradicional en direcció a Cubelles en tot el recorregut, fent possible que el trànsit del carrer del Vapor pugui tenir sortida directa a la rambla de Salvador Samà. Així s'evitarà que tot el flux de vehicles vagi a parar al carrer del Teatre com a única sortida, com venia passant fins ara.

El govern de VNG està revisant la circulació a tota la ciutat, mirant de millorar-ne la fluïdesa i assegurant una mobilitat més sostenible per a tothom. L'alcalde, Juan Luis Ruiz recorda que "tal com ens vàrem comprometre, anirem resolent les qüestions de mobilitat que permetin un millor flux i que estalviïn majors moviments en vehicle privat". L'alcalde explica que "amb el canvi del carrer Recreo estalviarem haver de fer tot el tomb pel carrer Teatre i en el cas del carrer Llimonet donem una alternativa d'accés a la ronda Ibèrica sense haver de passar per la rambla Sant Jordi".

El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, remarca que “estem recollint demandes del veïnat i analitzant-les, i si tenen sentit les apliquem, com ara en el cas del carrer del Teatre”. Els responsables municipals recorden que estan en procés els estudis per revisar la rotonda de la ronda d'Europa amb l'avinguda d'Eduard Toldrà i la revisió de la ronda Ibèrica, per retornar-la als dos carrils de circulació en tota la seva extensió.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local