Jutjat Contenciós Administratiu

Admès a tràmit el recurs contenciós contra el projecte de l'autòdrom de Terramar a Sant Pere de Ribes

Diverses formacions polítiques s'oposen al projecte urbanístic per motius ambientals

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia de la CUP Vilanova i la Geltrú, UM9-CUP-Construïm de Ribes i les Roquetes, i Guanyem Sitges contra el projecte urbanístic de l'autòdrom de Terramar, a Sant Pere de Ribes. L'objectiu és declarar nul·la l'aprovació definitiva del projecte per diversos motius, principalment de caràcter ambiental, i basant-se en el que consideren irregularitats, com la modificació d'espais lliures i zones verdes sense seguir procediments legals. El contenciós se suma a un de primer presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbanística del municipi, i que està pendent de sentència.

Les formacions polítiques que van presentar el contenciós asseguren que defensen els "interessos de la ciutadania afectada" i la seva legitimació en qualitat de representants legítims. En aquest sentit, auguren que el procés judicial continuarà amb la sol·licitud de l'expedient administratiu i l'emplaçament dels interessats.

"En cas que els promotors iniciïn les obres d’urbanització, les formacions polítiques demandants podran presentar mesures cautelars per aturar-les fins a resolució definitiva", assenyalen les formacions en un comunicat. En aquest sentit, el contenciós ha de servir, asseguren, per declarar la nul·litat de l'acord de la junta de govern local de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes que va permetre aprovar definitivament el projecte d'urbanització de l'autòdrom de Terramar.

Entre els motius, hi destaquen que es preveu "afectar terrenys inundables, terrenys amb pendents superiors al 20%", així com una insuficient avaluació ambiental". És per això que reclamen la impugnació indirecta del planejament, afectant la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Pere de Ribes, basant-se en diverses irregularitats, "com la modificació d'espais lliures i zones verdes sense seguir procediments legals, infracció de normatives sobre terrenys forestals, afectació a espais protegits i a la Xarxa Europea Natura 2000, entre d'altres".

Aquest el segon contenciós que es presenta davant d'aquest projecte, després que al novembre de 2020 es va admetre a tràmit un davant del TSJC. Des de llavors, " s’han practicat diverses diligències com les proves pericials aportades pel geògraf Albert Alertí i l'arquitecte Francesc López, així com de l'arquitecte designat pel mateix tribunal", destaquen les forces en el comunicat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local