Accident amb foc

Es retira el xiprer de la plaça Jaume I que es va incendiar durant la Festa Major de Vilafranca

Els danys produïts pel foc, juntament amb el llarg període de sequera, van afectar severament els seus teixits

Es retira el xiprer de la plaça Jaume I que es va incendiar durant la Festa Major de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Es retira el xiprer de la plaça Jaume I que es va incendiar durant la Festa Major de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dijous s'han fet els treballs de retirada del xiprer situat a la plaça de Jaume I, a un costat del Palau Baltà. L’arbre va patir un incendi el passat 29 d’agost per la Festa Major, a conseqüència del qual es va veure afectada gran part de la seva capçada. Els danys produïts pel foc, juntament amb el llarg període de sequera actual, van afectar severament els seus teixits i han propiciat que la intenció de conservar-lo que inicialment hi havia des de l’Ajuntament, s’hagi hagut de descartar davant la nul·la probabilitat de supervivència de l’exemplar.

Després de diverses actuacions i revisions tècniques prèvies, finalment avui dijous s’ha retirat. Era inviable també mantenir-lo en aquest estat en la mateixa ubicació donat el perill de patir un nou incendi la propera Festa Major de Vilafranca.

L’exemplar de xiprer (cupressus sempervirens) del Palau Baltà s’estima que va ser plantat a mitjans dels anys 60 del segle XX arran de les obres de remodelació de la plaça executades entre els anys 1964/1965 en què es va construir l’escenari natural amb escales davant del Palau Baltà.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local