Civisme

La policia de Vilanova sanciona 36 propietaris de gossos per incompliments de la normativa

S'ha efectuat una campanya de control de tinença responsable d'aquests animals de companyia

La policia de Vilanova sanciona 36 propietaris de gossos per incompliments de la normativa. Ajuntament de Vilanova

La policia de Vilanova sanciona 36 propietaris de gossos per incompliments de la normativa. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Policia Local, amb la col·laboració dels agents de civisme, ha dut a terme una campanya de control de tinença responsable d'animals de companyia. Per complementar la campanya "No deixis rastre", durant cinc dies s'ha fet vigilància enfocada a la detecció de conductes incíviques per part dels propietaris, en la qual s'ha sancionat l'incompliment de la normativa sobre gossos potencialment perillosos, i també de les ordenances de civisme i de parcs i jardins.

Els agents han fet comprovacions aleatòries de xip i cens de 72 gossos, i alhora s'ha fet divulgació sobre la nova llei de benestar animal. S'han detectat 36 infraccions: 24 sobre la tinença de gossos potencialment perillosos, 9 sobre les ordenances municipals i 3 sobre la nova llei de protecció dels drets i del benestar animal. Els controls s'han prioritzat en espais i places on es concentren bona part de les queixes ciutadanes que reben els agents de civisme per brutícia o conductes incíviques, com la plaça dels Alumnes Obrers, la plaça de la Fàbrica Nova, la rambla Sant Jordi, el parc de la Quadra d'Enveja, la plaça del Portal de Sitges o el parc de la Sardana.

La Policia Local ha aprofitat per recollir les queixes i preocupacions de la ciutadania, relacionades amb els espais destinats als gossos, tant pel que fa a manteniment com a la necessitat de crear més espais de lleure. Així, en el cas de la Torre d'Enveja, s'han recollit les queixes sobre el manteniment i la presència de processionària del pi, mentre que a la zona del Tacó, els residents han exposat la necessitat d'un espai que permeti als animals exercitar-se i socialitzar en un ambient controlat.

Properes campanyes similars

La Policia ha detectat la necessitat d'assegurar el compliment de la normativa sobre gossos potencialment perillosos a tot el municipi, ja que el nombre de denúncies relacionades amb aquesta normativa és força elevat. En aquest sentit, es preveu repetir campanyes similars els propers mesos, per tal d'insistir en la detecció d'infraccions i en la informació per una tinença responsable dels animals.

Tal com s'ha fet en aquesta darrera, s'incidirà en el contingut de la nova llei de benestar animal, que remarca, entre d'altres, la prohibició de deixar la mascota desatesa més de 24 hores. La campanya també insistirà en el missatge “No deixis rastre”, per tal que els propietaris s'acostumin a diluir els orins dels seus gossos amb un raig d'aigua. Als centres cívics municipals es poden recollir gratuïtament les ampolletes creades amb la imatge de la campanya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local