Comertu Control de Aves, SL

La Bisbal del Penedès contracta una empresa per gestionar les colònies felines del municipi de manera ètica

El contracte tindrà una durada de 12 mesos i servirà per fer un seguiment de les colònies felines i el voluntariat

La Bisbal del Penedès contracta una empresa per gestionar les colònies felines del municipi de manera ètica. Ajuntament de la Bisbal

La Bisbal del Penedès contracta una empresa per gestionar les colònies felines del municipi de manera ètica. Ajuntament de la Bisbal

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha contractat l'empresa Comertu Control de Aves, SL per gestionar les colònies felines del municipi durant els propers 12 mesos. El contracte, que té un import de 9.438 euros (IVA inclòs), té com a objectiu controlar la població de gats ferals i aplicar el mètode CER (captura, esterilització i retorn) de manera ètica i responsable.

Aquesta nova iniciativa s'emmarca en el compromís de l'Ajuntament de complir amb la Llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals. Tal com ha explicat el regidor de Benestar Animal, Daniel Caballero, "des de l'Ajuntament som conscients de la problemàtica de la sobrepoblació de gats de carrer i volem garantir la seva salut i benestar".

Les tasques que durà a terme l'empresa Comertu Control de Aves, SL són:

-Reconeixement de les colònies existents i futures.
-Aplicació del mètode CER (captura, esterilització i retorn).
-Control de les zones d'alimentació, així com el recompte i seguiment dels gats existents i futurs.
-Captura i trasllat al veterinari, i alimentació durant els seus trasllats.
-Control i seguiment del voluntariat.

El nou servei s'ha presentat al voluntariat que alimenta les colònies de gats ferals del municipi. En la reunió, el regidor Caballero ha fet èmfasi en la necessitat de col·laboració entre l'Ajuntament, l'empresa i el voluntariat per tal que el servei sigui efectiu. Una de les mesures que s'implantarà és l'establiment d'horaris fixes per a l'alimentació dels gats, per tal de facilitar el seu control i seguiment.

A més de les tasques previstes en el contracte, les esterilitzacions, desparasitacions i la col·locació dels xips dels gats es faran des del CAAD Penedès. Les urgències veterinàries continuaran sent ateses per Ferran Juan de Rodonyà.

Amb la implementació d'aquest nou servei, l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès fa un pas més en la gestió ètica i responsable de les colònies felines del municipi, amb l'objectiu de garantir el benestar dels animals i la salut pública.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local