PLa de millora

Comença l'asfaltatge de carrers a Vilanova amb una inversió de 225.000 €

La millora serà en trams dels carrers del Pare Garí, Pelegrí Ballester, rambla de Salvador Samà, carrer de l'Aigua, carrer de Josep Coroleu i carrer de la Nansa

Comença l'asfaltatge de carrers a Vilanova amb una inversió de 225.000 €. Ajuntament de Vilanova

Comença l'asfaltatge de carrers a Vilanova amb una inversió de 225.000 €. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimecres comença la primera fase dels treballs d'asfaltatge dels carrers a Vilanova i la Geltrú previstos enguany. Durant 15 dies s'actuarà per millorar gairebé 7.000 m² de paviment, amb una inversió de 225.000 €. La millora serà en trams dels carrers del Pare Garí, Pelegrí Ballester, rambla de Salvador Samà, carrer de l'Aigua, carrer de Josep Coroleu i carrer de la Nansa.

Aquesta és la primera fase del pla d'asfaltatges que s'executarà aquest 2024, inclòs en el pressupost municipal. La segona fase es durà a terme el quart trimestre de l'any, amb una inversió de 200.000¿€ més. Les tasques per millorar el paviment comencen amb el fressat del carrer per després posar-hi la capa d'asfalt. Un cop consolidat, es pinta de nou la senyalització horitzontal.

Concretament s'actuarà en els trams de carrer del Pare Garí, entre l'avinguda de Cubelles i el carrer de Pelegrí Ballester (1.847 m²); carrer de l'Aigua, en dos trams: entre Josep Coroleu i Pare Garí (2.610 m²), i entre Pare Garí i Santa Anna (386 m²), on l'asfalt se situa entre dues franges de llambordes. L'asfaltatge de la rambla de Samà serà entre el carrer de Pius X i l'avinguda de Cubelles (250 m²), i el tram de Josep Coroleu és entre avinguda de Francesc Macià i carrer de Ramon i Cajal (1.476 m²). Al barri del Prat de Vilanova s'asfaltarà una zona del carrer de la Nansa.

L'alcalde VNG, Juan Luis Ruiz, es mostrava satisfet “de seguir complint els compromisos del govern municipal en la millora de l'espai públic, especialment en trams tan malmesos com aquests”.

Les tasques d'asfaltatge comportaran afectacions en la circulació de vehicles i també per als accessos als guals i en la circulació del bus urbà. L'Ajuntament ha distribuït informació específica en cadascuna de les zones on es fan els treballs, per tal que el veïnat n'estigui al cas. Pel que fa al transport públic, els canvis estan indicats a les parades.

D'aquí a uns mesos, a la tardor, es reprendran les feines d'asfaltatge. La segona fase de la millora inclourà, entre d'altres, actuacions a l'avinguda de Rocacrespa, entre carrer del Rasot i la ronda Ibèrica; a la remunta de l'avinguda de Francesc Macià amb el torrent de Sant Joan; al carrer del Pare Garí, entre els carrers de l'Aigua i de Tarragona, i al carrer de Tarragona, entre els carrers del Pare Garí i dels Estudis. En total, sumaran uns 7.000 m2 més d'intervenció.

Gerard Llobet, regidor de Serveis urbans i maneniment, ha avançat que “a partir del setembre es posarà en marxa una pla de xoc als barris que, a més d'asfaltat, també es faran treballs de manteniment de voreres en coordinació amb les associacions de veïns”.

El pressupost municipal per al 2024 inlcou diverses partides en manteniment de l'espai públic. Una de les més destacades és la que preveu aquesta reparació intensiva de l'asfalt, amb un total de 450.000 euros.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local