Diputació

L'ADF de Subirats guanya un premi per la seva innovació en la detecció d'incendis forestals

El projecte té com a objectiu millorar l'eficàcia de la xarxa de càmeres de vigilància ja existent mitjançant la implementació d'un sistema d'intel·ligència artificial

L'ADF de Subirats guanya un premi per la seva innovació en la detecció d'incendis forestals. Diputació de Barcelona

L'ADF de Subirats guanya un premi per la seva innovació en la detecció d'incendis forestals. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'ADF de Subirats ha estat guardonada amb el premi Rossend Montané en la 27a edició dels Premis a la Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona. El premi, dotat amb 11.000 euros, reconeix el projecte "Xarxa de vigilància forestal amb intel·ligència artificial per a la detecció de columnes de fum".

El projecte té com a objectiu millorar l'eficàcia de la xarxa de càmeres de vigilància ja existent mitjançant la implementació d'un sistema d'intel·ligència artificial que pugui detectar automàticament les imatges de les columnes de fum associades als incendis forestals.

Segons el diputat de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal, Jordi Fàbrega, "aquesta ADF és la primera en aplicar les càmeres de vigilància per visualitzar columnes de fum, així com la intel·ligència artificial com a element fonamental per ser més eficaços en la detecció d'incendis". A més, ha afegit que el premi és un reconeixement tant a la trajectòria de l'ADF de Subirats, que té un recorregut de gairebé 37 anys, com a la innovació del projecte presentat.

El sistema d'intel·ligència artificial que s'implementés en el marc d'aquest projecte permetrà una detecció més ràpida i precisa dels incendis forestals, la qual cosa pot ser clau per a minimitzar els danys tant materials com mediambientals.

Aquesta iniciativa se suma a d'altres que l'ADF de Subirats està duent a terme en matèria de prevenció d'incendis forestals, com ara la realització de tasques de desbrossament, la creació de franges de protecció i la sensibilització de la població.

La tasca de les ADF és fonamental per a la protecció dels boscos i del medi ambient. La innovació i la implementació de noves tecnologies com la intel·ligència artificial poden ser eines molt útils per a millorar la seva eficàcia i prevenir incendis forestals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local