Riu Foix

Peixos morts al Foix per la baixada de salinitat: l'Ajuntament retira les restes i aclareix la causa

Les oscil·lacions de salinitat, causades per tempestes de pluja o marines, formen part dels cicles naturals dels deltes

Peixos morts al Foix per la baixada de salinitat: l'Ajuntament retira les restes i aclareix la causa. Ajuntament de Cubelles

Peixos morts al Foix per la baixada de salinitat: l'Ajuntament retira les restes i aclareix la causa. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Cubelles ha finalitzat les tasques de neteja al riu Foix després de l'aparició d'una norantena de peixos morts aquesta setmana. Tot i que hi ha alguns punts d'accés difícil, s'espera que els corrents d'aigua arrosseguin els exemplars restants aviat.

El regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, ha explicat que la causa més probable de la mort dels peixos, majoritàriament llises, és la davallada de salinitat provocada per les pluges recents. Les llises són espècies d'aigua salobre i no toleren bé els canvis bruscos en la concentració de sal. "Si la causa fos contaminació o eutrofització, hauríem trobat afectades altres espècies", ha afegit Noheda.

Cal recordar que les fluctuacions de salinitat són part natural dels cicles dels deltes. "Els ecosistemes d'aigua estancada, com el Foix, experimenten canvis en la salinitat per aportacions d'aigua dolça o salada, ja sigui per pluges o marines. Aquests canvis poden afectar negativament algunes espècies", ha explicat Noheda.

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè notifiqui qualsevol incidència ambiental que observi al medi natural.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local