Sequera

El Consell de Ministres aprova la modificació del conveni per crear la dessaladora de Foix i ampliar la de la Tordera

Es tracta de la gestió directa d'Aigües de les Conques Mediterrànies i suposarà una inversió de 513 MEUR

El Consell de Ministres aprova la modificació del conveni per crear la dessaladora de Foix i ampliar la de la Tordera. ACN

El Consell de Ministres aprova la modificació del conveni per crear la dessaladora de Foix i ampliar la de la Tordera. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l'addenda de modificació del conveni de gestió directa d'Aigües de les Conques Mediterrànies (Acumed), que permetrà iniciar les obres de creació de la dessaladora de Foix  i d'ampliació de la de la Tordera (Selva). Això permetrà una inversió total de 513 milions d'euros, 223 per a la construir la primera planta i 290 per a la segona, i que seran finançades amb fons europeus en concepte de crèdits que caldrà retornar. L'ampliació de la planta de la Tordera permetrà reduir progressivament el transvasament del Ter a Barcelona, que permetran incrementar el cabal ambiental, l'autosuficiència a la demarcació de Girona i reduir les extraccions dels aqüífers del Maresme i de la Tordera.

Amb l'ampliació de la planta de la Tordera, a més, es passarà a tractar 60 hectòmetres cúbics d'aigua anualment, fet que permetrà triplicar la seva capacitat actual. La previsió és que les obres d'ampliació acabin a finals de l'any 2028.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local