Bé Cultural d’Interès Local

El Club de Mar de Sitges denuncia l’enderroc imminent com una “pèrdua irreparable” i activa accions per intentar evitar-lo

L’entitat, amb 73 anys d’història, recorda que és un Bé Cultural d’Interès Local i alerta que la mesura “posa en perill una part de l’ànima de Sitges”

El Club de Mar de Sitges denuncia l’enderroc imminent com una “pèrdua irreparable” i activa accions per intentar evitar-lo. Club de Mar

El Club de Mar de Sitges denuncia l’enderroc imminent com una “pèrdua irreparable” i activa accions per intentar evitar-lo. Club de Mar

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant la notificació oficial de tancament i enderrocament imminent per part del Ministeri per a la Transició Ecològica, el Club de Mar de Sitges ha fet pública la seva posició a través d’un comunicat contundent, en què denuncia que la decisió representa molt més que la pèrdua d’un edifici. “És la possible desaparició d’un símbol estimat per generacions de sitgetans”, afirma la Junta Directiva.

El Club, que s’enfronta a una ordre d’enderroc amb data prevista per al 2 de juny, destaca que l’edifici està declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per la Generalitat de Catalunya, i per tant disposa de protecció legal segons la normativa de patrimoni vigent. L’entitat considera que l’execució de la mesura és “un atac frontal a la legislació cultural” i ha activat tots els mecanismes legals i institucionals per intentar aturar-la.

Arrelament social i impacte local

Amb més de 400 famílies sòcies, una trentena de llocs de treball directes i indirectes, i 120 infants i joves que practiquen esport setmanalment a les seves instal·lacions, el Club defensa que el seu paper va més enllà de l’àmbit esportiu. “És una escola de vida, un espai de valors, de convivència, de cultura marinera i de compromís amb el territori”, assegura la presidenta, Gemma Marcé, que apel·la a la responsabilitat institucional i a la mobilització ciutadana per evitar “una pèrdua irreparable”.

“El Club de Mar no és només una estructura física. És història viva. Ens juguem molt més que un edifici: ens juguem una part de l’ànima de Sitges”, remarca Marcé.

Crida a la mobilització i petició de solucions

Després d’anys de converses sense resultats concrets, el Club lamenta que només ara, a les portes de l’enderroc, comencin a arribar senyals de moviment institucional, i reclama “respostes valentes, urgents i amb visió de futur”.

L’entitat fa una crida a la societat sitgetana i a les institucions a sumar esforços i explorar alternatives reals que permetin una “sortida digna i sostenible”. Alhora, agraeix les nombroses mostres de suport rebudes de veïns, famílies, entitats i ciutadania d’arreu del país.

“Defensar el Club de Mar és defensar Sitges”, conclou la nota, amb un missatge clar: “no ens rendirem”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local