Mancomunitat Penedès-Garraf

L’Alt Penedès millora el sanejament de les aigües residuals amb una inversió de 800.000 euros

Els projectes inclouen la construcció d’una nova depuradora a Sant Miquel d’Olèrdola i l’ampliació de la planta de Sant Pere de Riudebitlles

L’Alt Penedès millora el sanejament de les aigües residuals amb una inversió de 800.000 euros. Mancomunitat

L’Alt Penedès millora el sanejament de les aigües residuals amb una inversió de 800.000 euros. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La comarca de l’Alt Penedès farà un pas important en la millora del sanejament d’aigües residuals amb una inversió propera als 800.000 euros, fruit de dos convenis signats entre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Mancomunitat Penedès-Garraf.

La primera actuació, amb un pressupost superior als 675.000 euros, contempla la construcció d’una nova depuradora al municipi de Sant Miquel d’Olèrdola. La planta serà de tipus biològic amb contactors rotatius, una tecnologia que permet adaptar-se millor a l’espai disponible, reduir les emissions d’olors, minimitzar els costos de manteniment i integrar-se de manera més eficient en l’entorn municipal.

El segon projecte preveu una inversió de 115.642 euros per a l’adquisició de terrenys destinats a l’ampliació de la depuradora de Sant Pere de Riudebitlles, en servei des de 1997. Aquesta instal·lació dona cobertura actualment a tres municipis: Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Torrelavit.

Sanejament: dades i context

Aquestes actuacions formen part del pla de millora del sanejament impulsat per l’ACA arreu del territori. Actualment, Catalunya compta amb 567 depuradores en funcionament, que donen servei al 97,4% de la població. En el cas de l’Alt Penedès, hi ha 35 estacions depuradores actives, que cobreixen més del 91% de les necessitats de sanejament de la comarca.

Amb aquestes noves inversions, es pretén millorar l’eficiència del sistema, reduir l’impacte ambiental i garantir un millor tractament de les aigües residuals, especialment en municipis amb creixement demogràfic o amb plantes construïdes fa més de dues dècades.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local