Flash

La mirada íntima i personal de Magda Bandera obre els actes més tradicionals de la festa

El Convit a la Festa va donar pas ahir a les exhibicions de balls i entremesos populars de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú

L'escriptora Magda Bandera va ser l'encarregada enguany de fer el Convit a la Festa. Fdg/Carles Castro

L'escriptora Magda Bandera va ser l'encarregada enguany de fer el Convit a la Festa. Fdg/Carles Castro

Acompanyada de l'alcalde de Vilanova i la resta de la corporació municipal, la periodista i escriptora local va ser l'encarregada de llegir aquest any el Convit a la Festa Major. Amb nervis dissimulats i molta serenitat, Bandera va llegir un dels millors pregons dels darrers anys, com han reconegut posteriorment molts representants municipals.

Magda Bandera va reflexionar sobre els tòpics que envolten la figura dels nouvinguts, dels fills d'immigrants (els seus pares són andalusos) i "els vilanovins de tota la vida". I va demanar que aquests últims s'obrissin per descobrir la cultura i les tradicions locals als altres, ja vinguin de Barcelona, el Magreb o Màlaga.

El saló de plens es va fer petit per donar cabuda al públic que volia assistir a la lectura del Convit a la Festa per part de la periodista local. Magda Bandera va néixer el 8 de desembre de 1970 a Sant Boi de Llobregat, però va venir a viure a Vilanova i la Geltrú als 13 mesos. És periodista free-lance i treballa per diaris com La Vanguardia i El Periódico, a més de diverses revistes d'informació general. Bandera ha escrit els llibres “Hijos de guerra” (DeBols!llo, 2002), “Turbadísimos” (Martínez Roca, 2002), “33 tristes traumas” (Plaza & Janés, 2001), “Haciendo aguas” (DeBols!llo, 2000), “El síndrome de mi Estocolmo” (Plaza & Janés, 1999), “39 veces la primera vez” (DVD, 1999). També és coautora de “No a la guerra” (RBA, Ara llibres, 2003) i les antologies de relats “Lo del amor es un cuento” (Ópera prima, 1999), “Las manos muertas” (Círculo de Lectores”) i “Lavapiés” (Ópera Prima, 2001), “30. Que la vida iba en serio” (Martínez Roca, 2003). I ha fet el pròleg del llibre “Los diarios de Bagdad”, de Nuha Al-Radi (Lumen/La Rosa dels Vents, 2003). A més, el seu weblog (http://www.magdabandera.com/index.html) és un dels més elaborats i visitats.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!