Flash

La Malvasia de Sitges i la Mongeta del Ganxet, primer baluards de Catalunya a l'Slow Food

Celler de l'hospital de Sant Joan on es produeix la Malvasia

Celler de l'hospital de Sant Joan on es produeix la Malvasia

Els baluards de Slow Food són projectes a petita escala dedicats a evitar que un producte de gran qualitat desaparegui. El concepte va ser creat per Slow Food el 1999 com a braç actiu de l’Arca del Gust, per tal de facilitar la presència al mercat de diversos aliments tradicionals. Des de el blat natiu Red Fife de Canadà, fins l’oli dArgan de Marroc, els Baluards treballen a tot el planeta per tal de promocionar aliments, desenvolupar mercats, salvaguardar patrimonis alimentaris i educar als consumidors.

Una de les primeres alertes que ha enviat Slow Food sobre aquests dos articles és que de la malvasia de Sitges i de la mongeta del Ganxet hi ha una nombrosa presència al mercat en forma de productes falsos i de més baixa qualitat.

Sobre la malvasia, l'entitat ha explicat que l’Hospital de Sant Joan de Sitges manté el seu conreu gràcies al llegat que va fer als anys 30 del segle XX Manel Llopis de Casades, amb les vinyes situades a Aiguadolç, un dels terrenys més apropiats per al conreu d’aquesta varietat, en tota Catalunya.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!