Flash

L’alcalde dibuixa el model del Sitges del futur en la cimera mundial d'urbanisme Catalunya-Califòrnia

L’aposta de futur ha de passar per continuar despertant emocions arreu del món, segons Baijet

VD 09-11-2005 22:52 Lectures 394

Arxivat a:

Dissenyar el Sitges del futur en base a l’economia de la creativitat. Aquest és el repte que vol afrontar el govern municipal a l’hora de definir el model de ciutat per als propers anys. L’alcalde Jordi Baijet creu que el poble encara manté uns valors intangibles, en forma d’atractius culturals, humans i paisatgístics, que ha d’explotar per a dotar-se d’una personalitat diferenciada, i va apuntar que l’art ha de ser el camí per a crear un poble amb harmonia amb l’entorn natural i social amb que compta la vila.

L’economia de la creativitat hauria de ser capaç d’atreure artistes i creadors de tot el món, que decidissin fer de Sitges el seu punt de referència artístic. Baijet creu que s’ha de recollir i projectar cap al futur experiències com la de Rusiñol amb la creació del Cau Ferrat, que va esdevenir un punt d’irradiació del modernisme i un focus d’atracció que va fer venir a la vila personalitats de tot el món. Per tant, l’objectiu és saber dotar-se d’aquests nous espais de creació.

La implantació a Sitges d’aquests centres hauria de ser capaç de crear riquesa econòmica, en forma de llocs de treball, i per planificar una vila que doni un context agradable a aquesta economia creativa. En aquest sentit, l’alcalde va avançar que les principals actuacions es basen en reduir la contaminació, retirant els cotxes del centre urbà; en aconseguir espais per al conreu de les arts; en redefinir la façana marítima; en soterrar la via del tren; en donar Nous usos a les pedreres, un cop acabat el període d’extracció; en crear una gran illa de vianants al centre històric; i en aconseguir una bona convivència entre veïns i visitants.

Amb tot, Sitges tampoc vol obviar el turisme més tradicional, que cerca l’oferta de sol i platja i del lleure, ja que Baijet considera que pot ser complementària a aquesta nova economia de la creativitat.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No