Flash

L’alcalde dibuixa el model del Sitges del futur en la cimera mundial d'urbanisme Catalunya-Califòrnia

L’aposta de futur ha de passar per continuar despertant emocions arreu del món, segons Baijet

VD 09-11-2005 22:52 Lectures 352

Arxivat a:

Dissenyar el Sitges del futur en base a l’economia de la creativitat. Aquest és el repte que vol afrontar el govern municipal a l’hora de definir el model de ciutat per als propers anys. L’alcalde Jordi Baijet creu que el poble encara manté uns valors intangibles, en forma d’atractius culturals, humans i paisatgístics, que ha d’explotar per a dotar-se d’una personalitat diferenciada, i va apuntar que l’art ha de ser el camí per a crear un poble amb harmonia amb l’entorn natural i social amb que compta la vila.

L’economia de la creativitat hauria de ser capaç d’atreure artistes i creadors de tot el món, que decidissin fer de Sitges el seu punt de referència artístic. Baijet creu que s’ha de recollir i projectar cap al futur experiències com la de Rusiñol amb la creació del Cau Ferrat, que va esdevenir un punt d’irradiació del modernisme i un focus d’atracció que va fer venir a la vila personalitats de tot el món. Per tant, l’objectiu és saber dotar-se d’aquests nous espais de creació.

La implantació a Sitges d’aquests centres hauria de ser capaç de crear riquesa econòmica, en forma de llocs de treball, i per planificar una vila que doni un context agradable a aquesta economia creativa. En aquest sentit, l’alcalde va avançar que les principals actuacions es basen en reduir la contaminació, retirant els cotxes del centre urbà; en aconseguir espais per al conreu de les arts; en redefinir la façana marítima; en soterrar la via del tren; en donar Nous usos a les pedreres, un cop acabat el període d’extracció; en crear una gran illa de vianants al centre històric; i en aconseguir una bona convivència entre veïns i visitants.

Amb tot, Sitges tampoc vol obviar el turisme més tradicional, que cerca l’oferta de sol i platja i del lleure, ja que Baijet considera que pot ser complementària a aquesta nova economia de la creativitat.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres