Flash

Un port més integrat a la façana marítima de Vilanova

El ple aprova inicialment i per unanimitat el Pla Especial del Port

VD 09-11-2005 23:21 Lectures 259

Arxivat a:

Vista del Parc de Ribes Roges i el Port de Vilanova. fdg/ carles castro

Vista del Parc de Ribes Roges i el Port de Vilanova. fdg/ carles castro

Els grups municipals han posar limitacions a les alçades previstes per als edificis de serveis i per a l'hotel que s'ha de fer al Trajo de Garbí. Però a més, les modificacions també recomanen que la part superior de molts d'aquests edificis sigui transparent per minimitzar l'impacte visual a la façana marítima. Precisament l'hotel que es planteja al Trajo de Garbí no podrà tenir una alçada superior als 12 metres i els edificis de serveis de la plaça del Port i la zona de drassanes tindran les dues terceres parts de l'alçada amb un disseny transparent. Les modificacions exposades durant el ple han limitat l'alçada de la zona esportiva als quatre metres.

Una altra de les exigències que demanarà l'Ajuntament de Vilanova a la Generalitat és la redacció d'un estudi sobre les conseqüències que pugui ocasionar l'ampliació del dic de llevant, arran de la creació de la nova zona logística. Els grups volen que s'analitzi si l'ampliació del dic podria modificar la platja del Far o el tram final del torrent de la Pastera.

Les mesures mediambiental també tenen un pes important en el document aprovat per tots els grups: el consum elèctric de l'enllumenat del port es generarà a través de plaques fotovoltaiques; i el consum d'aigua es garantirà a partir de la construcció d'una planta dessaladora.

Pel que fa a la polèmica tanca del moll de pescadors, l'Ajuntament ha demanat que el pla especial la contempli com un element en règim transitori, per evitar la perpetuïtat de la tanca i intentar que es busqui una alternativa. L'Ajuntament també ha refusat la proposta d'incloure l'activitat d'engreix de peix dins de l'àrea pesquera del port.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No