Flash

S’inaugura el Fotomaig 2006 que reuneix l’art fotogràfic de Sitges i d’arreu de Catalunya

VD 16-05-2006 22:13 Lectures 92

Arxivat a:

La tercera edició de Fotomaig de Sitges compta amb nombroses novetats com la participació per primera vegada del Club Nàutic Garraf, la celebració dels concursos patrocinats pel Retiro i el Prado sobre la temàtica de la mar i un tema lliure en categoria infantil i juvenil, el certamen sobre Els Colls i Miralpeix, entre d’altres.

El Fotomaig 2006 està organitzat per la regidoria de Cultura i la secció fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, que des de la seva creació, fa un any i mig, ha revitalitzat l’afecció fotogràfica a la vila, que es va iniciar a mitjans dels anys 1950. La regidora Àngels Parés assegura que aquest certamen s’ha de renovar cada any amb més concursos i més activitats. L’edició d’enguany està dividida en vuit espais, en els que es poden veure una desena d’exposicions col·lectives de diferents concursos. Per exemple, el Mercat Vell acull una exposició col·lectiva de fotografies dels alumnes del curs de fotografia de Joan Iriarte a l’Escola d’Adults i del col·lectiu fotogràfic Itaca de Vilanova.

L’edifici Miramar té com a protagonistes les imatges més representatives dels membres de la secció fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, acompanyades d’unes imatges històriques del poble de Garraf. La seu del Grup d’Estudis Sitgetans ha reunit les fotografies finalistes de la darrera edició del certamen fotogràfic de la Federació Catalana de Fotografia. L’Estudi Vidal és l’escenari de les obres del Concurs fotogràfic dels Colls Miralpeix, guanyat pel sitgetà Andreu Noguero, qui també ha aconseguit el primer premi del concurs sobre la mar que ha organitzat la Societat Recreativa El Retiro, que també ha exposat les fotografies participants.

Les noves generacions de fotògrafs s’han donat a conèixer en el Concurs fotogràfic infantil i juvenil, organitzat pel Casino Prado, i que han guanyat Marc Piqué i Marcel Sentís. Les obres estan exposades en una sala dels jardins de l’entitat. Les properes activitats del Fotomaig són la projecció de curts d’autors sitgetans aquest dissabte al Retiro i una conferència sobre Els Colls i Miralpeix aquest diumenge a l’Espai Cultural Pere Stämpfli.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament