Flash

El fotògraf Joan Iriarte recull personatges i grups familiars, anònims i representatius de la vila, en el segon volum de “Retrats i entorns de Sitges”

Aquest projecte, pensat com una trilogia, gira a l’entorn d’indrets i de persones de la vila com a patrimoni de la vila

Joan Iriarte al racó de la Calma de Sitges. fdg/c. castro

Joan Iriarte al racó de la Calma de Sitges. fdg/c. castro

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Iriarte, acompanyat de l’alcalde Jordi Baijet i de la doctora en Història de l’Art Isabel Coll, va presentar el passat divendres el segon volum d’aquest projecte a l’auditori de l’edifici Miramar, que es va omplir per aquest acte, i que manté els detalls i les curiositats de la primera publicació.

Un total de 600 persones, integrades en 128 fotografies en blanc i negre, protagonitzen la segona part de “Retrats i entorns de Sitges. Noves mirades a la càmera de Joan Iriarte”. Els personatges han estat retratats de forma artística pel fotògraf en els espais en què treballen o viuen de forma periòdica. Partint d’aquests escenaris, el fotògraf, que resideix a la vila des de fa 16 anys i amb 40 anys a la professió, ha volgut ressaltar les professions i les afeccions d’aquelles persones.

El llibre, acompanyat d’unes descripcions literàries d’Isabel Coll, està dividit en diferents apartats, dels quals destaquen la gastronomia, els grups de treball, les famílies significatives, els tallers i les botigues, el món de l’art i, finalment, els retrats individuals de persones anònimes o conegudes de la vida social de Sitges.

Joan Iriarte ja ha començat a preparar el tercer i darrer volum d’aquest projecte, el qual serà una mirada cap al futur a través dels infants i de la joventut, la clau del futur segons el fotògraf. Per Iriarte “Retrats i entorns de Sitges” és una col·lecció fotogràfica molt personal que simbolitza l’ànima de la vila.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local