SANT PERE DE RIBES

Es presenta la Guia d’Acollida de Sant Pere de Ribes

També es reforça el servei d’acollida a les OAC

L'alcalde durant la presentació de la Guia

L'alcalde durant la presentació de la Guia

Inicialment s’han editat un total de 1500 exemplars en 5 cinc idiomes diferents: català, castellà, anglès, romanès i àrab. Totes elles són bilingües i tenen com a nexe en comú el català, doncs el document s’ha dissenyat tenint en compte el que s’anomena efecte mirall, és a dir, la informació de la pàgina en català correspon a la informació de la pàgina següent en l’altre idioma per afavorir l’aprenentatge i ús de la llengua catalana així com el coneixement dels serveis i, a la vegada, esdevenint un element integrador.

La guia s’estructura d’acord amb les temàtiques d’interès més rellevants de la vida quotidiana com són: atenció social, treball, educació, sanitat, etc. Per aquest motiu recull majoritàriament aquells recursos i serveis oferts per l’ajuntament o d’altres administracions amb la voluntat de facilitar-los les dades i informacions que puguin necessitar.

Pel que fa al seu repartiment o difusió, la publicació es lliurarà amb el ‘pack de benvinguda’ a totes les persones o famílies que s’empadronin al municipi. El ‘pack de benvinguda’ conté un cubell per a la brossa orgànica i material explicatiu de la separació de les deixalles domèstiques, mapa del municipi, una pissarra magnetitzada amb els telèfons d’urgències i informació municipal o tríptics de campanyes de salut, programació cultural del municipi, etc. Tanmateix, també s’ha editat en suport informàtic per a disposar d’ella des de la pàgina web de l’Ajuntament i fer accessible la informació a tots els ciutadans i ciutadanes des de qualsevol punt.


Servei de recepció i acollida a les OAC

D’altra banda, fruït de l’adaptació de l’administració local a la nova realitat social, l’ajuntament ha creat aquesta legislatura el Departament de Diversitat i Ciutadania amb la finalitat d’adaptar el funcionament de l’administració local als processos de recepció i acollida de la nova ciutadania i establir criteris d’accés als serveis amb la premissa d’igualtat amb la finalitat de facilitar la seva estada, entre d’altres aspectes. Concretament, el primer contacte administratiu dels nous residents es fa a les Oficines d’Atenció Ciutadana, on s’encarreguen del servei de recepció municipal. Aquest servei pretén facilitar l’estada als nouvinguts que tenen la voluntat d’instal·lar-se de forma definitiva i als que estan temporalment o encara no han decidit instal·lar-se, mentre que el servei d’acollida està més adreçat a aquelles persones que volen romandre definitivament. Per tant les prestacions del servei d’acollida han de ser més àmplies, ja que el que pretenen és garantir la integració dels nous ciutadans i ciutadanes.

Les funcions d’aquests serveis són diverses, però n’hi ha dues de fonamentals. Per una banda facilitar tota la informació necessària per a garantir que tenen el màxim coneixement del seu nou entorn, i per altra banda, facilitar l’accés a determinats serveis.

L’alcalde, Josep Antoni Blanco, ha explicat que a través del Departament de Diversitat i Ciutadania s’està treballant en reforçar el servei d’acollida de les OAC amb personal específic que presencialment atengui al públic, en especial amb tots els tràmits relacionats amb el padró i l’atenció a la nova ciutadania i immigrants, així com funcions de traducció en moments puntuals. A més a més, realitzaran Sessions d’Acollida Ciutadana Individuals en les que es donarà la benvinguda al municipi, informació general bàsica per facilitar la instal·lació de la nova ciutadania i facilitar l’accés als serveis i recursos municipals.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!