SITGES

El govern de Sitges obre la Llar d'Infants sense llicència

Cap negoci privat ni públic pot obrir sense aquest permís necessari, segons la legislació

Aquest fet tan greu posa de manifest que l’equip de govern de Jordi Baijet obliga a complir la normativa vigent als ciutadans, com és obvi i preceptiu, i en canvi el mateix govern no la compleix. El govern no deixa obrir o fa tancar un negoci privat si no reuneix els requisits tècnics i no passa les degudes inspeccions prèvies a la concessió d’una llicència d’activitat, i en canvi fa el que vol amb les seves pròpies activitats.

No tenir llicència no és una qüestió purament burocràtica. En no tenir llicència, no podem saber si s’ha comprovat les condicions higiènico-sanitàries i les de seguretat d’aquesta llar d’infants. Per exemple: no sabem si els angles de les portes disposen de protecció i anti-picadits; no sabem si el mobiliari és de mides antropomètriques dels infants, i si són de materials no porosos, sense angles sortints i amb les vores romes; no sabem si s’ha disposat un sistema de calefacció regulable i sense radiadors de combustible, que inclogui totes les sales inclosos els banys; no sabem si els serveis sanitaris són els suficients: si hi ha un wàter i un punt d’aigua per cada 10 nens, i si es disposa d’una banyera ... i tants altres requisits que ha de tenir un centre d’aquestes característiques.

A més, segons el Reglament d’Obres, Activitats i Serveis (ROAS), per a poder realitzar les obres de construcció de la llar d’infants cal tenir la corresponent llicència d’obres, la qual s’atorga un cop aconseguida la llicència d’activitat. Per tant, si no es disposa de llicència d’activitat (l’activitat no està aprovada), no s’hauria de poder haver aconseguit la llicència d’obres. Per tant, podem afirmar que s’ha donat la llicència d’obres sense que abans, o paral·lelament, s’hagi concedit la llicència d’activitat. Per tant, ens trobem davant d’un altre incompliment de la legislació vigent per part de l’equip de govern.

Part de responsabilitat d’aquesta situació també és imputable a la societat municipal Sitges Model XXI S.A., la qual ha estat la responsable de les obres de construcció de la llar d’infants. Ni els seus directius ni els seus tècnics han fet el degut seguiment per evitar que l’equipament obri sense llicència. Per tant, no poden atribuir-se de cap manera un èxit més en la seva gestió, com estant fent en el cas d’aquest centre educatiu, perquè la seva gestió és nefasta.

Davant d’aquests fets tan greus, els regidors i la regidora del Grup Municipal de CiU:

1)Denunciem que la llar d’infants ha obert sense llicència. Fet que demostra una gran dosi de prepotència vergonyosa i de desídia per part de l’equip de govern socialista de Jordi Baijet.

2)Demanem que s’adoptin les mesures pertinents perquè es compleixi la legislació vigent en aquesta matèria. És a dir, l’aplicació de la Llei de la intervenció integral de l’adminstració ambiental (LIIAA), la qual equipara la iniciativa privada i la pública, perquè tothom està subjecte a aquesta llei, tant el sector privat com la pròpia Administració, fet que sembla oblidat pel govern municipal.

3)I demanem la dimissió de la Directora de l’Àrea de Govern i Ciutadania de l’Ajuntament de Sitges, responsable per tant de la regidoria d’Educació, que ha demostrat el seu absolut desconeixement del funcionament de l’administració pública.

L’equip de govern no pot saltar-se la llei que obliga a complir als ciutadans. Amb aquesta situació de la llar d’infants, el govern de Jordi Baijet ha jugat amb la seguretat dels infants. I s’hi ha un tema on cal ser rigorosos és en la seguretat, i més quan es tracta d’infants.

CiU continua amb la seva tasca de control rigorós i exhaustiu de la tasca de govern, en benefici del poble de Sitges i dels seus habitants.


Convergència i Unió
Grup Municipal

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!