VNG

La gent gran celebrarà d'un ple especial a Vilanova

L’acte, que se celebrarà el dilluns 1 d’octubre, a les 11 hores, ha de servir perquè els més grans de la ciutat facin propostes de millora per a Vilanova i la Geltrú

Aquesta iniciativa s’engloba dins el projecte de ciutat ‘VNG.Ciutat Educadora’ que té com a motor un grup de ciutadans i ciutadanes que, voluntàriament, volen treballar per un nou model de ciutat. Aquest grup representatiu de la ciutadania respon al nom de Grup Impulsor, els quals han volgut mostrar la importància que té la gent gran per a la nostra ciutat. Per això, s’ha cregut oportú donar veu a la gent gran tenint en compte aspectes com la seva experiència i bagatge, pel fet de representar el grup de ciutadans i ciutadanes que més ‘trepitja’ la ciutat i pel seu intent en la recuperació dels valors de respecte i admiració cap al passat i el present.

L’alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa ja que considera que la gent gran té una visió molt interessant de la ciutat, i que és bo conèixer les diferents mirades dels ciutadans i ciutadanes.

‘El Ple especial de la Gent Gran’ vol exemplificar el fet de donar la paraula a la gent gran en l’exercici de la ciutadania, constituint-se com un treball d’educació en valors i tenint present la idea que la ciutat s’ha de convertir en un espai comú de convivència i de relació per a les persones.

Dins els objectius que es persegueixen hi ha també l’oportunitat de proporcionar als ajuntaments un espai de reflexió, de formació i d’intercanvi d’experiències, a més de donar suport a una iniciativa municipals que dóna la paraula a la gent gran en l’exercici de la ciutadania. Tanmateix, també es pretén promoure iniciatives de participació de gent gran, que serveixin per a la transformació de la ciutat i per assumir el seu compromís amb el poble on viuen.

La sessió s’iniciarà a les 11 del matí i comptarà amb la presència de l’alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, que assistirà en qualitat d’oient. A l’alcalde l’acompanyaran la primera tinent d’alcalde, Iolanda Sánchez, el segon tinent d’alcalde, Tomàs Álvaro i la Regidora d’Educació i Treball, Míriam Espinàs.

Les cadires del Saló de Plens i la mateixa presidència estaran ocupades pels representants de les entitats, associacions i grups de gent gran, existents a la nostra ciutat.

Cada representant disposarà d’uns minuts per fer una valoració general de l’estat de la ciutat, destacant els punts positius i negatius en temes com el civisme i la convivència a Vilanova i la Geltrú. Després de les observacions tindran l’oportunitat de d’expressar les seves propostes de millora i implicació. Un document amb el resultat de les conclusions es lliurarà a l’alcalde de la ciutat, un cop acabi la sessió.

Representants de les entitats de Gent Gran convocades per aquest acte per ordre d’actuació:

1. Àngel Olivé i Sebastià. Serra de l’Aula d’Extensió Universitària

2. Ricard Vilanova i Sra. Palmi Cobeta de l’Associació Gent Gran de l’Esplai

3. Rafaela Ochando i Sr. Jordi Pons, Casal d’Avis Caixa del Penedès

4. Casal d’Avis Club Jubilats Sant Jordi

5. Núria Servet i Sr. Agustí Gil de Compex

6. Cecília Gaspa i Santi Puig del Grup de Cant de Can Pahissa

7. Àngela Blanch, Grup de Jubilats de Comissions Obreres

8. Pere Fernández, Grup de Jubilats UGT Anoia, Penedès i Garraf

9. Lluïsa. Giménez, Joana Cena, Manoli Álvarez, Grup de Dones amb Memòria

10. M. Rosa Márquez i Miquel Viladot de Junta d’usuaris i usuàries de Can Pahissa

11. Carles Batlle de l’Associació de Gent Gran de la Mar

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!