SANT PERE DE RIBES

El Pla educatiu posa en marxa un taller de cançons per a infants a les Roquetes

El taller, a càrrec del grup De Calaix, compta amb la participació del Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes

VD 08-04-2008 22:08 Lectures 345

Arxivat a:

El taller permet que pares i mares procedents de fora de Catalunya coneguin cançons catalanes per a infants i també que millorin els coneixements de català que tenen. És una de les activitats que va proposar el Servei Local de Sant Pere de Ribes, perquè formés part del programa en la tercera edició del PEE i es farà, a les 6 de la tarda, al Centre Cívic l’Espai. En aquesta primera edició, s’hi han inscrit 25 persones (20 mares amb els seus fills i 5 monitores).

De Calaix

De Calaix és un grup musical format per un trio vocal femení integrat per tres dones: Gemma Pla, Lurdes Rimalló i Mireia Mena, que treballen la cançó tradicional catalana des d'una perspectiva actual. Canten cançons tradicionals catalanes d'arreu del territori, però harmonitzades a tres veus d'una manera actual i acompanyades d'instruments de percussió que toquen elles mateixes. Han actuat a molts festivals folk i han participat al programa “Atrapasons”. El desembre de l’any passat van editar el disc “Escudella de Nadales”, que, tal i com indica el títol, són versions de nadales tradicionals, com ara Fum, fum, fum, el Caga Tió i d'altres; d’altra banda, també han fet alguna versió de peces pop més o menys actuals. Elles, doncs, seran les encarregades de conduir la màgia de les cançons com a vehicle per a la comunicació en les relacions entre grans i petits. Aquest intercanvi de música i cançons entre les persones participants aprofundirà també en el llenguatge i en els recursos expressius a través de la veu, el gest i les paraules.

Cohesió social i català

El PEE va néixer amb la voluntat de potenciar la interrelació i els vincles entre l’activitat escolar i el teixit social i cultural del poble. Des dels inicis, el desplegament del PEE ha tingut en compte dos eixos bàsicament: d’una banda, el foment de la cohesió social a partir de l’educació intercultural; d’una altra, la consolidació del català com a llengua d’ús social habitual. Amb aquests principis, les activitats programades van dirigides a tota la comunitat educativa, des del professorat, a les famílies i a totes les persones que tinguin alguna relació amb els centres educatius de la població.

El Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes forma part del PEE de les Roquetes i, concretament, participa en la Comissió de formació permanent, encarregada de la programació de les activitats.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No