VNG

Damià Torrents al museu Víctor Balaguer

L'exposició 'Damià Torrents 1883-1965. Memòria d’un escultor' es podrà visitar del 8 de maig al 14 de setembre

Damià Torrents

Damià Torrents

Els comissaris de l’exposició, l’historiador local Francesc Xavier Puig Rovira, i la historiadora de l’art Raquel Gómez, han volgut treure de l’oblit la figura d’aquest polifacètic artista vilanoví, a partir d’una recerca rigorosa i ben documentada de la seva vida i obra.

Damià Torrents va dedicar-se a l’art des de molt jove, amb una intensa i fructífera producció escultòrica. Són notables les influències que va rebre d’Auguste Rodin, a qui va conèixer durant la seva estada a París.

A Vilanova i la Geltrú va mantenir una relació molt activa amb els artistes coetanis de la ciutat com l’Enric C. Ricart, en Rafael Sala, o l’Alexandre de Cabanyes, formant part del moviment artístic i cultural emergent del moment.

La retrospectiva, que es pot veure a la sala d’exposicions temporals del Museu Víctor Balaguer, agrupa les diferents peces segons la tipologia del seu treball escultòric: caps i bustos, escultura religiosa, estudis anatòmics, relleus i motlles. Complementàriament, s’han inclòs els articles i la documentació escrita pel propi Damià Torrents, així com els dibuixos i caricatures inèdites, i alguns dels seus objectes personals.

Com ja ve sent habitual, s’han programat al voltant d’aquesta exposició tot un seguit d’activitats culturals amb l’objectiu d’apropar i donar a conèixer la figura d’aquest escultor local. La inauguració es farà aquest dijous 8 de maig, a les 19.30 hores, al Museu Víctor Balaguer.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!