CUBELLES

Paulina Andreu rebrà la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts

És la filla d'en Charlie Rivel, coneguda artísticament com a Paulina Schumann

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Paulina Andreu va néixer a Barcelona, l’any 1921, filla d’en Josep Andreu “Charlie Rivel” i Carmen Busto. La tradició familiar la va encaminar cap al món del circ i seguint al seu pare i germans va actuar per tota Europa. Es va casar amb Albert Schumann, mestre de doma i membre a la seva vegada d’una reconeguda nissaga del circ danès. La seva carrera professional, en la que ha triomfat amb els seus espectacles de balls i funambulisme, va començar als sis anys al Teatre l’Empire, de París; l’abril de 1932 va obtenir un gran èxit a Viena, ballant el Danubi Blau. Arran del seu matrimoni, Paulina va començar a treballar en els números eqüestres de la família del seu espòs durant els anys 50 i 60. A partir de 1972, y durant onze anys va realitzar números artístics amb el seu pare.

L’acte de lliurament de les medalles tindran lloc el proper mes de setembre a A Corunya i serà presidit per SS.MM. els Reis. Las medalles distingeixen a les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic. Aquests guardons es van crear mitjançant decret el desembre de 1969 i sempre es van lliurar al Museu del Padro de Madrid fins l’any 1992. Des de llavors l’acte de lliurament s’ha descentralitzat i celebrat en diferents comunitats autònomes, com Andalusia (Granada, 1995 i 2002; Sevilla, 1997, Cadis, 2001 i Còrdova, 2006), Canàries (Santa Cruz de Tenerife, 1993 i Las Palmas de Gran Canaria, 2005), Castella-La Manxa (Toledo, 2007), Castella - Lleó (Ávila, 1996), Comunitat Valenciana (Valencia, 1992 i 1999), Extremadura (Mérida, 1994 i Càceres, 2004), Galícia (Santiago de Compostela, 1998) i Madrid (El Pardo, 2000). 

A part de Paulina Andreu, els guardonats d’enguany són Helga de Alvear (Galerista), Daniel Baremboin (Director d’Orquestra), Cecilia Bartoli (Cantant d’òpera), Luz Casal (Cantant), Antonio Banderas (Actor i director), Antonio Isasi-Isasmendi (Productor i director de cinema), Tomasi di Lampedusa (Musicòleg), Alicia Alonso (Ballarina i coreògrafa), Manoel de Oliveira (Director i guionista), Marisa Paredes (Actriu), Alfonso Pérez Sánchez (Historiador), María Joâo Pires (Pianista), Berta Riaza (Actriu de teatre), José Tomás (Matador de braus), Carme Ruscalleda (Restauradora), Jorge Semprún (Escriptor i guionista de cinema) i Roberto Verino (Dissenyador). A més, també reben els guardons els Alfarers de Buño, la Brigada del Patrimoni Històric del Cos Nacional de Policia, el Grup de Patrimoni Històric de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i la Fundación Telefónica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local