VNG

L'Eix Diagonal es començarà a construir el 2009

Manel Nadal, Secretari de la Mobilitat, ha presentat el projecte aquest diverndres a la jornada 'Per una nova centralitat a Catalunya:Eix Diagonal'

VD 09-11-2008 22:45 Lectures 712

Martorell ha començat recordant una cita de Goethe, que diu que ‘no és suficient voler, també s’ha de fer’ per il·lustrar la importància de fer projectes que es converteixin en realitat, com és el cas de l’Eix Diagonal. Pel regidor, aquesta obra permetrà, a més a més, entendre Catalunya amb un noves centralitats, i ha esmentat que hi ha projectes que obren oportunitats a l’economia i milloraran la connexió entre diferents ciutats de Catalunya, com són el tren orbital, els ports i la millora de les carreteres.

Per últim, i abans de donar pas al Secretari per la Mobilitat, Joan Martorell ha dit que els projectes de la Generalitat mostren la vitalitat del país i són un pont per millorar l’economia.

Detall de l'eix al seu pas entre Vilanova i Canyelles

El projecte de l’Eix Diagonal C-15

El Secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha introduït el projecte de l’Eix Diagonal C-15 fent esment a la situació econòmica actual, considerant que 'les infraestructures són cabdals en el desenvolupament d’un país, pel que malgrat la crisi, i que els pressupostos no són els que voldríem, continua creixent la inversió de l’Estat i de la Generalitat, per què falten infraestructures i cal tenir-les a punt'.

Manel Nadal ha explicat que la Generalitat té un pressupost de 5.494 milions d’euros en inversions, als quals cal afegir inversions extra pressupostàries, arribant als 6.581 milions d’euros, fet que ha qualificat d’esforç molt important. D’aquests imports, 3.589 milions d’euros són per a infraestructures de mobilitat.

A banda, l’Estat preveu a Catalunya invertir dels quals 3.195 en obres de Foment, el que representa 11.000 milions d’euros en total. Amb això, Nadal ha considerat que 'els projectes hi són, els recursos també i ara el que cal és fer complir els pressupostos'.

L'Eix Diagonal connectarà el corredor històric del Mediterrani amb l’Eix Transversal (dos grans centres d’activitat econòmica), la Línia Orbital Ferroviària i promourà millors instal·lacions logístiques i portuàries. Per aquest motiu, segons Nadal 'a VNG hem de voler un port que generi activitat econòmica, el qual necessitarà espais logístics a la plana, al rere país, amb activitat transformadora i generador de riquesa'.

Pel que fa al calendari de l'Eix Diagonal, Nadal ha explicat que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques està pendent de fer l’adjudicació de la concessió de l'Eix Diagonal, que transcorrerà entre Vilanova i la Geltrú i Manresa. Una vegada adjudicat, les obres començaran esglaonadament a partir del primer semestre de 2009 i conclouran entre el 2011 i el 2012.

Característiques de l'obra

L'Eix Diagonal tindrà una longitud de 67 quilòmetres i unirà els municipis de Vilanova i la Geltrú, Canyelles, Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Riudebitlles, Capellades, Igualada, Sant Salvador de Guardiola i Manresa. Es tracta d'una inversió per a la realització de les obres de 422,9 milions d'euros, que es finançarà mitjançant el sistema de concessió d'obra pública.

L'objectiu de l'obra és millorar la connexió entre el litoral i les comarques centrals, a més de potenciar les comunicacions a les comarques del Bages, l'Anoia, l'Alt Penedès i el Garraf.

L'actuació inclourà la formació d'una autovia entre Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, la construcció de les variants de Vilafranca del Penedès i Canyelles i diferents trams de nova carretera, així com l'adaptació de la resta del recorregut fins a Manresa a les característiques i funcionalitat del nou eix viari.

Tram Variant de Vilafranca


L'Eix Diagonal permetrà unir el Garraf i l'Alt Penedès mitjançant una nova autovia que connectarà amb les autopistes C-32 i AP-7. Paral·lelament, representarà una connexió més directa entre la costa i l'Eix Transversal, que en el futur estarà desdoblat, i permetrà millorar les connexions entre l'Anoia i el Bages.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No