VNG

El Banc del Temps obre les seves portes

Des d’aquesta setmana les persones interessades a participar en aquest servei ja es poden adreçar al carrer Major, núm. 39

VD 08-04-2009 22:19 Lectures 277

La Secretaria del Banc del Temps ha obert les seves portes aquesta setmana, al carrer Major, núm 39, a l’Oficina del Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic. L’horari d’atenció al públic d’aquest servei és els dimarts d’11.00 a 13.30 h i els dijous de 17.00 a 19.30h. També es pot demanar informació del Banc del Temps trucant al 93 814 00 00 (ext. 2047) o enviant un correu electrònic a nucliantic@vilanova.cat.

El Banc del Temps és un nou projecte que permet intercanviar, de manera gratuïta, serveis entre persones per tal de resoldre necessitats de la vida quotidiana. S’hi poden intercanviar serveis tals com:

- atenció a les persones: acompanyar infants a l’escola, acompanyar gent gran o necessitada al metge, fer de cangurs per a infants, intercanviar conversa, llegir contes, llibres, revistes o diaris a persones grans o necessitades, etc.

- bricolatge: arreglar una persiana, canviar fluorescents, bombetes, endolls, penjar unes cortines, pintar una habitació, treballs senzills de manobre, etc.

- cura del cos i la salut: atenció estètica, fer massatges, acompanyar a passejar en bicicleta o a caminar, etc.

- formació: confecció de currículums, ensenyar cançons tradicionals, donar suport en fer els deures escolars, ensenyar a llegir a mainada petita, etc.

- idiomes: corregir algun escrit , mantenir conversa en català, castellà, anglès o en l’idioma que calgui, traduccions, etc.

- assessorament i orientació general: sobre assegurances, mecànica, finances, danys de construcció interior de l’habitatge, etc.

- informàtica i altres tecnologies: ajudar a entendre alguns programes o problemes informàtics, passar treballs a l’ordinador, explicar com funciona el mòbil, explicar com funciona el cd i l’equip d’àudio, iniciació i suport a Internet, etc.

- tasques domèstiques: cuinar o ensenyar a cuinar algun plat, tenir cura i poda de plantes o arbres, ensenyar a planxar i a cosir, fer la compra, tenir cura d’animals domèstics, passejar gossos.

El projecte s’inclou en el programa social del Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic (Pina).


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No