SITGES

Es crea una comissió específica de seguiment de l'estudi del soterrament del tren

El Ple de dilluns aprova la creació d'una comissió composada per representants de tots els grups i alguns col·lectius.

VD 08-04-2009 22:22 Lectures 116

Arxivat a:

El pas lògic doncs ha estat ara la creació d'aquesta comissió que estarà formada per un regidor de cada grup municipal, els directors de l'àrea de Territori i de l'Agència de Disseny i Desenvolupament de Sitges i un representant de la Plataforma pel soterrament, un del Gremi d'Hostaleria de Sitges i un de la Fundació Metròpoli. A més, es preveu una fase de participació ciutadana.

L'Ajuntament de Sitges, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment van subscriure l'any passat un protocol per a l'estudi de la integració urbana del ferrocarril al seu pas pel municipi de Sitges amb els objectius d'integrar la línia del ferrocarril, minimitzant l'efecte barrera del traçat actual, de millorar el medi ambient urbà i l'accessibilitat al servei ferroviari dels habitants de Sitges.


Un altre projecte, el del Tren Orbital, connectaria Sitges amb la resta de la comarca

Recentment, la Generalitat de Catalunya ha anunciat un altre projecte de connexió ferroviària, el Tren Orbital, una xarxa que connectaria Mataró amb Vilanova per l'interior i que podria connectar Sitges amb Sant Pere de Ribes i Vilafranca, afavorint la connectivitat comarcal.

Segons Baijet, els que es presenta ara és la possibilitat de sumar esforços entre administracions per obtenir un bon traçat per a Sitges, integrant o soterrant la línia que travessa Sitges i connectant la vila amb altres municipis a través de l'Orbital. El resultat d'aquests esforços passen per tenir dues línies o intentar de sumar-les en alguns punts del traçat. Els beneficis de connectar la vila són dos, segons l'alcalde; una major competitivitat, resultat de facilitar els intercanvis comercials entre pobles veïns, i un major desplaçament, permetent la mobilitat de les persones cap a Vilafranca, a més de Barcelona.

L'alcalde ha manifestat que en altres temps, els ajuntaments no va tenir detectar l'actual pressió de població, resultant de l'obertura dels túnels del Garraf i la pujada de la construcció. Tancar-se és perdre oportunitats i connectivitat significa guanyar oportunitats, va dir Baijet. L'alcalde va recordar davant els mitjans els estudis previs elaborats, d'ISOCARP i de Barcelona Regional, alguns dels quals contenien esborranys i dibuixos.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No