VNG

L'Ajuntament aprova la creació d'una taula comarcal anticrisi

Quim Arrufat pren possessió com a nou regidor de la Candidatura d’Unitat Popular en substitució d’Eduard Pinilla

VD 05-05-2009 22:17 Lectures 295

En la sessió, el Ple també va rebutjar una proposta de la Candidatura d’Unitat Popular, CUP, que proposava la constitució d'una taula de ciutat per la crisi.

En la discussió de les dues mocions el regidor de la CUP, Quim Arrufat, va dir que les propostes arribaven tard i va reclamar la ràpida posada en marxa de les taules de treball per tal de trobar solucions i que la crisi “no derivi ens fets socials dels quals en haguem de penedir”. Arrufat va estrenar-se ahir com a regidor, després que l’anterior regidor d’Unitat Popular, Eduard Pinilla, renunciés al seu càrrec fa algunes setmanes. El representant de la CUP va prometre el seu càrrec a l’inici de la sessió, utilitzant l’expressió per “imperatiu legal”.

El regidor socialista, Juan Luís Ruiz, va defensar la moció presentada pels tres grups del Govern municipal explicant que el diàleg amb els agents socials fa mesos que existeix. Ruiz va llistar les 49 mesures que s’han posat en marxa des de l’Ajuntament per tal de pal·liar els efectes de la crisi econòmica a la ciutat i va explicar que “precisament algunes d’aquestes mesures han sorgit del diàleg”.

En nom del Partit Popular, Santi Rodríguez va donar suport a la proposta del govern local, alhora que va manifestar “profundes discrepàncies en el text expositiu de la moció de la CUP” per la qual cosa va anunciar l’abstenció del seu grup en la moció de la creació d’una mesa local.

Neus Lloveras, de Convergència i Unió, va anunciar el vot favorable del seu grup a les dues mocions, tot dient que “és greu que portem un any immersos en la crisi i encara estem parlant de prendre mesures”. Lloveras va reclamar menys paraules i més treball.

L’alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, va voler fer explícit el suport que des de l’Ajuntament s’ha donat fins ara a tots els comitès d’empresa que ho han demanat i es va comprometre a reunir la junta de portaveus per posar en comú amb tots els grups municipals les mesures i estratègies per fer front a la crisi que s’estan duent a terme des de l’administració local.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No