VNG

Vilanova es prepara per rebre la 13 edició del Trapezi

El Festival Internacional de Circ i de Firaires se celebrarà del 29 al 31 de maig, amb la participació de disset companyies i una trentena d’espectacles

VD 05-05-2009 22:25 Lectures 169

El Trapezi 2009 centralitzarà a la plaça de la Vila, com en anys anteriors, les barraques dels firaires i utilitzarà la rambla Principal, la plaça del Mercat i el pati de l’escola Pompeu Fabra per fer-hi els espectacles a l’aire lliure, mentre que a la Vela de la Masia en Cabanyes s’hi faran les actuacions nocturnes.

Durant la presentació del programa del festival, la regidora de Cultura Isabel Pla ha explicat que “Vilanova i la Geltrú aposta per una programació de circ estable durant tot l’any que, a més del Trapezi, també inclou els festivalets de primavera, tardor i Nadal”.

Per la seva banda, el tècnic de Cultura Bienve Moya ha explicat que el “Trapezi/Vilanova es caracteritza per oferir un tipus de circ no habitual, tal i com ho demostra l’aposta pels firaires i les atraccions que es munten a la plaça de la vila. Un espectacle para-circense més enllà dels espectacles de les barraques de fira”.

Així, a més de recrear les barraques i instal·lar-hi elements d’entreteniment com els cavallets o les rodes de fira, cada any s’aposta per incloure nous elements que sorprenguin l’espectador com enguany serà el cas de l’home foca, la barraca de cinema on es projectaran pel·lícules còmiques mudes, un espectacle on la protagonista elabora barrets de senyora a partir d’elements de reciclatge, la titella que apareix amb el seu petit teatre ambulant i dibuixa caricatures, o l’espectacle consistent en fer sonar una campana mitjançant la força d’un martell.

Pel que als espectacles de carrer, cal destacar en aquesta edició la participació dels Black Eagles de Tanzania, actualment de gira per Europa, la companyia de malabaristes francesos Les Moldaves, l’artista francès Le Chariot que explica les seves vivències i duu a la seva bicicleta tota mena d’objectes, la companyia catalana Aticus, que utilitza la perxa xinesa per als seus espectacles, o els suissos Makadam Kanibal que practiquen el faquirisme.

En total són 17 les companyies que enguany han estat convidades a participar al Trapezi Vilanova les quals diran a terme 20 espectacles i un total de 30 actuacions. Segons Bienve Moya “cada companyia fa més d’una representació de manera que tothom pugui veure tots els espectacles, encara que aquests es facin en diferents escenaris”.

Durant la nit, l’espectacle del circ continua a la Vela de la Masia en Cabanyes on quatre companyies hi oferiran els seus espectacles. A més de poder gaudir de les actuacions, s’ha adequat l’espai per poder oferir un servei de sopar i refrigeri a tothom qui ho vulgui, així com un servei d’autobusos que sortirà a les 20.30, des del davant de l’escola Pompeu Fabra, i tornarà des de la Masia en Cabanyes al finalitzar els espectacles, al voltant de les 01.30 hores.
Fora de programa i com a obertura de la 13 edició del Trapezi/Vilanova s’ha programat la lectura d’una tesi sobre el circ, que tindrà lloc el divendres, dia 29 de maig a les 19 hores, a la biblioteca municipal Joan Oliva.

També com és habitual dels darrers anys, un grup de música amenitzarà el festival amb les seves actuacions itinerants pel centre de la ciutat.

Pel que fa als preus, cal dir que tots els espectacles a l’aire lliure són gratuïts. No així les atraccions de les barraques de fira de la plaça de la Vila, que tenen un preu simbòlic d’un euro. Els espectacles de la Vela també son de pagament.

Per últim recordar que del 23 al 28 de maig s’instal·larà a la rambla Principal, cruïlla amb l’avinguda de Francesc Macià un quiosc d’informació del festival que, durant els dies del Trapezi, es traslladarà a la plaça de la Vila.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No