CUBELLES

La primera campanya gosSOS es tanca amb tretze animals adoptats

La regidoria anuncia la intenció de fer jornades d’adopció de gossos mensualment

VD 09-11-2009 23:16 Lectures 528

Arxivat a:

Dos gats i onze gossos són adoptats gràcies a la jornada

Dos gats i onze gossos són adoptats gràcies a la jornada

Onze gossos i dos gats. Aquest és el balanç de la jornada d’adopció d’animals de companyia del refugi de Cubelles, que va organitzar la regidoria de Salut del Consistori i la Mancomunitat, amb la fonamental col·laboració dels voluntaris i voluntàries i les veterinàries del centre Totgos. La jornada, que es va allargar fins les 14 h. per l’èxit d’assistència, va ser “una victòria del seny” i la demostració que “els animals estan per damunt de les qüestions personals i els interessos privats”, en paraules del regidor de Salut de l’Ajuntament de Cubelles, Joan Andreu Rodríguez i Serra.

El responsable polític de la campanya gosSOS va voler agrair especialment “a tots els voluntaris i voluntàries, perquè han fet una tasca intensa, amb il·lusió i seriositat”. El Francesc, l’Anna o la Carme van ser alguns d’aquests voluntaris i voluntàries que van parlar amb Ràdio Cubelles i que van expressar la seva “satisfacció” pel desenvolupament de la jornada. “És una cosa que feia molta falta”, explica en Francesc, qui agraïa “la col·laboració de l’Ajuntament per donar sortida als gossos” i es mostrava esperançat que “es faci de manera periòdica”, perquè l’objectiu “és que surtin el màxim possible de gossos cap a gent que se’ls estimi”. L’Anna destacava que “la iniciativa és molt bona, especialment ara que hi ha problemes econòmics i amb les ajudes que dóna l’Ajuntament són perfectes per adoptar”. Finalment, la Carme es felicitava pel fet que “la gent venia bastant informada” i, mostrant el sentiment majoritari dels voluntaris, expressava que “estem súper contents i súper encantats amb aquesta iniciativa” i va demanar que “l’Ajuntament ho segueixi recolzant i que ens uns mesos no hi hagi gossos al refugi”.

Precisament, una desena de persones voluntàries van posar-se al servei de la jornada i es van dedicar a traslladar fins a una trentena de gossos des del refugi fins a la plaça del Mercat, on nombroses famílies esperaven per veure els animals –alguns des d’abans de les 11 del matí-. Ja a la plaça, els voluntaris mostraven als interessats els animals, els donaven detalls sobre el seu caràcter, l’edat i la seva història. La majoria d’aquests voluntaris van demanar que “aquestes jornades es repeteixin periòdicament” perquè la gent que vol adoptar un animal “sàpiga que quan ho vulgui fer té aquesta opció periòdicament”. Un cop algun dels assistents es decidia per un gos, aquest era revisat per un equip de veterinàries que el desparasitaven, el vacunaven i, en cas de no tenir-ne, li posaven el microxip. En aquesta tasca va col·laborar el centre cubellenc Totgos. La seva propietària, Teresa Albà, destacava la importància de trobades com la de diumenge perquè “ja és hora que aquests animals trobin algú i puguin estar en una casa en millors condicions”. Alhora, i recollint la proposta de mantenir aquestes jornades d’adopció, va ratificar el suport de la seva empresa a la campanya.

El regidor de Salut, Joan R. Serra, va recollir la proposta de voluntaris i voluntàries i es va posar com a objectiu “repetir aquestes jornades un cop al mes per aconseguir l’adopció del 100% dels animals”. El regidor considera la jornada “positiva”, especialment des del “punt de vista d’assistència i col·laboració dels voluntaris”, tot i que des del punt de vista quantitatiu pugui no semblar-ho tant. “És la victòria de la sensibilització i de pensar que aquest és l’objectiu tan dels voluntaris i voluntàries com de l’Ajuntament”, va concloure Serra.

Les noves famílies

Ràdio Cubelles també va poder copsar el sentiment de les noves famílies dels onze gossos i dos gats que diumenge van deixar el refugi. “Sempre he volgut tenir un gos”, explicava una dona sitgetana que s’emportava una gossa cap a casa. Considera que “per l’educació dels nens és molt important” i que s’havia decantat per l’adopció pel fet que “ho necessiten, necessiten l’afecte, i els meus fills i jo en tenim molt per donar-li”.

Una gosseta de raça petita també va tenir la sort de canviar el refugi per la llar d’una veïna de Cubelles, “on estarà molt bé, perquè tinc una casa gran”. La dona recordava que havia tingut un animal que va morir i s’havia assabentat “a través de la publicitat que ha fet l’Ajuntament” de la jornada d’adopció. Finalment, feia una crida perquè tothom respecti els animals adoptats i que “no ens els trobem després abandonats”.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No