VNG

El 'Gran Premi' i 'Rodar i Rodar', guanyadors de la quarta edició del Cronòmic

VD 09-11-2009 23:32 Lectures 263

Un festival que arriba ja a la seva setena edició i enguany projectava 21 curtmetratges, alguns dels quals han estat premiats a reconeguts festivals nacionals i internacionals. Divendres una selecció de curts nacionals obria la mostra, mentres dissabte s’oferia una sessió internacional i el concurs Cronòmic i diumenge una sessió d’animació i documentals.

El premi al millor curt ha estat compartit ex aequo per dos cronocurts per primera vegada en la història del concurs, Joan Celorio amb el curtmetratge “Gran Premi” i Alex Cardona i Jordi Caba amb “Rodar i rodar” han estat els guanyadors d’aquesta edició, que ha vist com la quantitat de curtmetratges i públic superaven totes les expectatives.

19 curtmetratges competien en aquesta edició pel premi, aquest concurs ofereix la possiblitat de que qualsevol persona filmi i editi un curt en 96 hores. La clau del concurs és una paraula escollida pel jurat que ha d’aparèixer dins del muntatge i que aquesta vegada ha estat la paraula “Tricicle”. El terror, l’animació i l’humor han estat alguns dels gèneres cinematogràfics que han triat els participants del concurs.

Com a fet destacable del MIC09, l'organització de la mostra vol remarcar l'augment de la participació i d'assistents a la sessió del Cronomic. Després de visionar i valorar els 19 curtmetratges presentats, de les 26 inscripcions inicials, el jurat de concurs va decidir, ja que les bases ho contemplaven, repartir el premi entre dos dels participants Rodar i Rodar, de Jordi Caba i Àlex Cardona i Gran Premi, de Josep Manuel Celorio.

El jurat, format per David Vilella, Violeta Kovacsics i Marta Ferrer, va considerar que el curtmetratge titulat Rodar i Rodar era un treball amb una molt bona tècnica de gravació i edició, un guió divertit i entretingut i sobretot amb un alt to crític, definit pel mateix jurat, amb un to molt vilanoví.

Per altra banda, van decidir que el treball titulat Gran Premi també es mereixia ser guanyador del concurs, valorant el gran valor artístic, arriscat i d'experimentació de la tècnica utilitzada.

El jurat, però, també va felicitar a tots els participants per la varietat de propostes presentades i els va animar a seguir participant en futures edicions.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No