VNG

Mor Marcel·lí Garriga, supervivent dels camps de concentració nazi

Va ser soldat de la República, es va exiliar a França i va ser deportat al camp nazi de Buchenwald

VD 10-12-2009 17:33 Lectures 1698

Marcel·lí Garriga Cristià, el vilanoví que va ser deportat al camp d'extermini nazi de Buchenwald, durant la segona Guerra Mundial, va morir dimarts. Garriga, nascut al barri de Mar l'any 1916 havia presentat a principis d'aquest any el llibre Un vilanoví a Buchenwald. La defensa de la república i la deportació als camps nazis.

El volum, editat per Andana amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Memorial Democràtic de la Generalitat i l'Amical Mathausen, recull la seva experiència en el camp de concentració. Amb motiu de la presentació, Marcel·lí Garriga va rebre el 28 de febrer d'enguany un homenatge al Museu d'Història de Catalunya.

Marcel·lí Garriga era membre de la Comissió de la Memòria Històrica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i va dedicar bona part de la seva vida a treballar per la defensa de la llibertat i la justícia. Al llarg dels anys va participar en nombrosos actes per homenatjar les víctimes del feixisme, sempre amb l'esperança "d'alliçonar les noves generacions perquè no passi més", com havia afirmat ell mateix.

A Vilanova i la Geltrú, Marcel·lí Garriga era conegut de jove com el noi de Can Rebel. Va ser soldat de la República, es va exiliar a França i va ser deportat al camp nazi de Buchenwald.

La notícia de la mort de Garriga ha provocat que la plataforma VNG Decideix faci públic un comunicat de condolència, ja que va ser un dels ciutadans que va exercir el seu dret al vot anticipat a la consulta popular aquest mateix diumenge: “VNG decideix vol fer pública la seva consternació pel traspàs de Marcel·lí Garriga, un incansable lluitador per la llibertat, només dos dies després de votar a casa seva mateix per a la consulta del dia 13. Alhora, volem expressar el nostre condol a tota la família i amics. Descansi en pau.”


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament