CUBELLES

L’Ajuntament creu que l’skatepark serà un espai de cohesió social

El regidor de Salut preveu que la infraestructura s'enllesteixi a l’estiu i que el seu cost no superi els 150.000€

VD 24-02-2010 22:58 Lectures 360

Arxivat a:

Aquest és un projecte conjunt de les regidories de Joventut, Esports i Salut que pretén donar resposta a una demanada directa dels joves del municipi. El regidor de Salut, Joan Rodríguez Serra, va declarar als micròfons de Ràdio Cubelles que es tracta d’una reivindicació d’un grup de menors del municipi que fins i tot van recollir signatures a favor de la seva construcció.

Per a Rodríguez Serra aquest ha de ser “un espai de cohesió social” i per això es farà al parc del Prat de Cubelles, “un espai obert, en contacte amb el ciutadà enlloc d’ubicar-ho en un espai tancat que creï un ghetto”. Rodríguez Serra també va incidir en “el component educatiu del projecte”, doncs considera que “si els joves poden patinar en aquest espai no es farà malbé el mobiliari urbà” on patinen actualment. Les activitats esportives que s’hi podran dur a terme són l’ús de l’skate, rollers i bicicletes, amb zones de rampes i salts.

‘Cubeskate SAJOSPORT’

L’skatepark és un projecte que encara ha de ser aprovat dins el pla de finançament local FEOSL, una decisió que no serà pública fins el proper mes d’abril. Rodríguez Serra però, es mostrava confiat de l’aprovació i avançava que “la voluntat és que les obres comencin el proper mes de maig i es pogués tenir llest a l’estiu, una època que serviria de prova de foc” del seu ús. Aquesta infraestructura, que segons el regidor de Salut no ha de sobrepassar els 150.000€, ha de ser un espai de trobada dels joves de fins a 14 anys que no tenen possibilitat de desplaçar-se fora del municipi per accedir a aquest tipus d’equipaments.

L’espai durà el nom de Cubeskate SAJOSPORT, en al·lusió a les sigles de les regidories que hi participen: Salut, Joventut i Esports. Precisament aquesta darrera regidoria ja va anunciar la necessitat de construir un equipament com aquest en la recent presentació del Mapa d’Infraestructures Esportives Municipals (MIEM), un programa que s’emmarca dins del Pla Director d’Instal·lacions i Equipaments Esportius de Catalunya (PIEC), que és l’eina que la Generalitat fa servir per planificar i coordinar la seva actuació i la de la resta d’institucions i entitats per dotar Catalunya dels equipaments que facilitin a tots els ciutadans la pràctica físicoesportiva.

L’skatepark permetrà realitzar-hi -a banda d’activitats esportives- activitats artístiques, ja que l’equipament també inclourà parets destinades a grafits per a desenvolupar les tècniques artístiques de diversos grups de joves del municipi, una pràctica que vol recuperar-se com activitat artística i allunyar-la del vandalisme. En aquest sentit des de l’Espai Jove s’impulsa un taller de grafits on els joves que hi participen aprenen diverses tècniques artístiques i ho posen en pràctica de manera regulada, com a la façana de l’IES Cubelles.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No