CANYELLES

'A Canyelles, Compostem!'

L’Ajuntament ha iniciat una campanya per fomentar el compostatge casolà

VD 24-02-2010 22:54 Lectures 457

Arxivat a:

La participació directa de la ciutadania en tot aquest procés és important i per això, aquest 2010, l’Ajuntament ha impulsat el projecte d’implantació de compostatge casolà “A Canyelles, Compostem!”. El Regidor de Medi Ambient, Josep Rodriguez, ha explicat que "per a l'Ajuntament serà la primera fase d'implantació de la recollida de la fracció orgànica que ara es obligatòria per a tots els municipis".

La campanya, que es desenvolupa en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf, consisteix en la cessió d’un màxim de 50 compostadors, acompanyada de l’assessorament i formació necessaris pel seu bon ús, amb el compromís d’un correcte manteniment i dedicació del material pel fi proposat.

Per aquest motiu s’ha organitzat una sessió informativa on s’explicaran els conceptes bàsics i també en què consisteix participar en el projecte. La sessió tindrà lloc aquest divendres, 26 de febrer, a les 19,00h a la Sala Multicultural de Canyelles. El període d’inscripció per participar en el projecte del compostatge casolà romandrà obert de l’1 al 29 de març, i els primers 50 qui hi participin se’ls farà entrega d’un compostador per a les seves llars.

De fet, entre el 45% i el 50% de la brossa domèstica és matèria orgànica procedent de les restes de menjar (verdura, fruita, carn, peix, pa, etc.) i jardí. Si no es separa i es recicla convenientment va a parar als abocadors on, a més de generar problemes com gasos, líquids, olors desagradables i altres molèsties, és un malbaratament dels recursos. Amb el compostatge casolà, es llençarà un 50% menys de residus als contenidors i, al mateix temps, es generarà un producte útil per ser aprofitat per la terra, el compost, mitjançant un procés adient de tractament, el compostatge. "Aquesta iniciativa té un clar benefici ambiental, ja que calculem que unes divuit tones anuals de matèria orgànica es deixaran de transportar als abocadors", ha dit el Regidor.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No