SITGES

Lluís Curtiada presideix la junta consultiva d’El Retiro

Actualment Lluís Curtiada és el membre més veterà

VD 24-02-2010 12:52 Lectures 487

Arxivat a:

Els consultius acordaren demanar a l’expresident retirista Lluís Curtiada que encapçalés la junta consultiva. La proposta fou realitzada formalment pel secretari d’aquest organisme, Pere Serramalera, i acceptada per unanimitat de tots els presents a la reunió.

En les seves primeres paraules com a nou president, Curtiada va agrair la confiança que, una vegada més, li donaven els seus companys i va tenir un record emocionat pel seu antecessor en el càrrec, Innocenci Lucas, al qual va definir com un autèntic i admirat retirista. El nou president de la consultiva va oferir tota la seva col·laboració a la junta directiva i va demanar a Pere Serramalera que continués exercint el càrrec de secretari.

Aquesta és la segona vegada que Lluís Curtiada ocupa el càrrec de president de la junta consultiva d’El Retiro. La primera fou en circumstàncies molt diferents a les actuals, el 1997. Aquell any el Retiro va quedar sense junta directiva i, abans de crear- la comissió gestora que havia de dirigir els destins de l’entitat fins el 2002, Lluís Curtiada va començar a dirigir l’entitat, formalment, com a president de la junta consultiva. Aquesta circumstància s’allargà fins que va ser nomenat president de la comissió gestora.

Actualment, Lluís Curtiada és el membre més veterà de la consultiva, de la qual en forma part fa 48 anys. Hi entrà amb caràcter vitalici el 1962, després d’haver estat secretari de la junta directiva, en una època en la qual els exsecretaris de l’entitat passaven a ser membres d’aquest organisme consultiu.

Curtiada, que és soci d’El Retiro des de la revetlla de sant Pere de l’any 1948, ha estat durant molts anys un actiu directiu de la casa. Formar part de la junta essent president Felip Font i assumí la vicepresidència el 1974, quan fou escollit president de l’entitat Llorenç Barnés. El 1979 va ocupar la presidència, en substitució d’aquest darrer i va conservar el càrrec durant gairebé nou anys, quan va dimitir per presentar-se a les eleccions municipals de 1987 com a número dos de la llista encapçalada per Jordi Serra i formada per socialistes i republicans.

Després de vuit anys com a primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Sitges, Curtiada va retornar al Retiro i entre 1997 i 2002 va presidir la junta gestora que assegurà la supervivència de la societat. El desembre de 2002, reestablerta la normalitat, va ser novament escollit president de la directiva –al mateix moment que Innocenci Lucas va passar a ocupar el càrrec de president de la consultiva-, presidència que ostentà fins al desembre de 2006, quan va donar pas a la nova junta encapçalada per Antoni Sella.

La junta consultiva d’El Retiro està integrada per 21 membres. En formen part amb caràcter vitalici els expresidents, els socis números u, dos i tres i els antics membres de la gestora, així com d’altres socis amb mèrits adquirits. La resta són escollits per l’assemblea general per un període de cinc anys.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No