SANT PERE DE RIBES

Es posa en marxa l'Espai Jove

El centre disposa de diversos espais i serveis a disposició del jovent

VD 24-02-2010 22:43 Lectures 386

Arxivat a:

Aquestes noves instal·lacions, amb un superfície de 227 m2, estan adreçades a un públic jove d’entre 12 i 35 anys i disposen d’un Punt d’Informació Juvenil (PIJ), sales de reunions i de treball, ordinadors amb connexió a Internet, un buc d’assaig per a grups de música, aula d’estudi, lavabos i terrassa. L’execució del projecte han tingut un cost de 100.000 euros, del quals prop del 40% han estat subvencionats per la Generalitat.

L’Espai Jove està connectat amb les xarxes comarcal i nacional de suport a la joventut i el seu objectiu es consolidar-se com a punt de suport, trobada, lleure, interrelació i creativitat, així com un pol d’atracció de noves propostes i nous projectes que els i les joves del municipi vulguin engegar, individualment o com a col·lectiu.

L’horari del nou centre és de dimarts a dissabte, de 18 a 22 hores, i dissabtes pel matí, d’11 a 13 hores. Aquest projecte és una de les actuacions derivades de l’estudi que es va fer l’any 2007 sobre la realitat juvenil a Sant Pere de Ribes i la posterior redacció del Pla Local de Joventut 2008-2011, on es feia palesa la necessitat de poder disposar d’un espai destinat a la franja jove de població que aglutinés els diferents Serveis de Joventut i amb la possibilitat d’adaptar-se a les noves necessitats del jovent. Fins ara el municipi no disposava de cap local destinat exclusivament a joves i que pogués cobrir les seves necessitats d’interrelació, participació i emancipació, tot i representar gairebé una quarta part de la població.

Tot i que la inauguració oficial està prevista per a finals de març, la regidoria de Joventut ha preferit obrir les portes davant de la demanada existent dels espais i per implicar al jovent en la seva posada en funcionament. És per això que el logotip i la marca definitius de l’Espai Jove es decidiran més endavant mitjançant un procés que comptarà amb la col·laboració i participació dels seus usuaris.

Característiques del local

El local de titularitat municipal, consta d’una planta baixa, un soterrani i un espai exterior, amb una superfície total construïda de 227,23m2 i una superfície útil de 212,32m2. L’espai exterior té una superfície de 136,33m2.

La planta baixa es composa de:

œ Oficina d’informació de 99,57 m2. + 14 m2 del Buc d’assaig

œ Una sala A de 13,86m2. Espai d’ús de treball específic

œ Una sala B de 11,93m2. Espai per entitats

œ Una sala C de 10,32m2 magatzem

œ Serveis, de 9,68m2 i un servei adaptat a minusvàlids de 5,25 m2.

œ Un espai de circulació o passadís de 12,64m2

El soterrani consta d’un espai aproximat de 27 m2. Aula d’estudi i tallers

Servei d'Informació Juvenil (SIJ)

Servei ofert amb la col·laboració de l’Oficina Jove del Garraf, amb seu a Vilanova, creada gràcies al conveni signat entre el Consell Comarcal del Garraf, la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destinada a acollir els serveis d’emancipació oferts al jovent de la comarca i garantir un servei d’informació, assessorament, gestió i orientació laboral i jurídica en general. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, oferirà aquest servei integrat en la xarxa d’oficines joves de la comarca, participant activament en el disseny d’aquest projecte comú.

Servei-Espais per a entitats joves

Donades les característiques del local, s’ofereix a hores convingudes els diferents espais, els quals poden esdevenir com a seu social de col·lectius joves no constituïts, tot facilitar-los així determinades eines que els hi poden ser útils per a la seva gestió (noves tecnologies, fotocopiadora, projector i material consultiu).

Servei-Espais de Treball

També es cedeixen, a hores convingudes i per a grups reduïts de treball, dues sales (l’espai de reunions i l’espai de treball) com a punt de trobada de tots els joves que formen part de col·lectius, tant els constituïts com entitats com els no constituïts.

Servei-Aula d'estudi

Degut a les necessitats expressades en les taules de joves per a la redacció del Pla Local de Joventut, s’ha considerat necessari dotar el centre d’una Aula d’Estudi, alternativa als horaris dels centres d’ensenyament i de les biblioteques. Els horaris d’aquest espai d’estudi estaran regulats dins del reglament de règim intern de funcionament del centre i dependrà de les demandes del conjunt d’usuaris.

Servei-Aula Taller

L’Espai Jove també disposa d’una sala per a tallers i activitats organitzades tant pel Serveis de Joventut de l’Ajuntament com per grups i col·lectius de joves del municipi.

Servei-Espai polivalent

La sala gran de les instal·lacions està adequada com a sala polivalent per poder acollir diferents tipus d’actes, com per exemple exposicions i mostres.

Serveis amb TICs

En el procés de distribució interna de la sala gran s’ha adaptat un espai amb 5 ordinadors amb accés a Internet.

Servei-Apartat de Correus

Un dels serveis annexos que es poden oferir és el servei d’apartat de correus, adreçat a col·lectius sense personalitat jurídica però que necessiten d’una certa infrastructura per funcionar. Així podran disposar d’una adreça com a seu social i rebre la correspondència al local.

Servei-Buc d'assaig insonoritzat

Una de les necessitats que es va fer palesa en els tallers de participació de joves pel desenvolupament del Pla Local de Joventut era disposar d’un espai insonoritzat per a assaigs de grups musicals locals. Aquest espai està pensat per a joves novells principalment, està dotat amb una bateria, equip d’amplis i micros, tot aquell equip bàsic per tal de poder fomentar i facilitar els assaigs entre els joves. Un dels objectius d’aquest espai es la promoció musical i en concret la promoció de l’expressió artística alternativa dels joves.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No