VNG

L'Ajuntament explica la seva experiència en el control del mosquit tigre

Les ponències van fer evident la necessitat de realitzar accions preventives

VD 21-03-2010 20:04 Lectures 98

Aquest dijous s'ha celebrat a Castelldefels la jornada El control de mosquits i les administracions locals, organitzada pel mateix Ajuntament de Castelldefels, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. L'objectiu de la trobada ha estat posar en comú les experiències que han dut a terme totes aquelles persones que treballen dins l'àmbit del control de mosquits, tant des de la vessant tècnica com política.

És per aquest motiu que s'ha comptat amb la participació de tècnics de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, els quals han explicat l'experiència dels Tallers a les Escoles. Una iniciativa que té com a objectiu conscienciar i fer partícips als nens i nenes de la ciutat en les mesures de control del mosquit, tant a la seva escola com, posteriorment, a les seves cases.

Les diferents ponències de la jornada van fer evident la necessitat de realitzar accions preventives per al control d'aquest insecte i reduir al mínim possible les conseqüències de les seves accions sobre nosaltres i les nostres activitats habituals.

L'experiència acumulada fins el moment aconsella utilitzar diferents línies estratègiques dins d'un pla de control integrat, treballant en àmbits com l'espai públic, les accions educatives i l'àmbit de la comunicació i la informació, desenvolupant campanyes de sensibilització pública.

Mesures contra el mosquit

Vilanova i la Geltrú, com a municipi afectat per la presència del mosquit tigre, desenvolupa diferents actuacions per evitar les molèsties i els riscos sanitaris derivats de la presència de l'insecte, amb l'objectiu de lluitar contra la seva expansió. A banda dels tallers als diferents centres educatius, també s'han fet xerrades informatives als Centres Cívics i Casals Municipals, es fan trameses de cartes als centres de jardineria, tallers mecànics i empreses constructores per recordar-los les mesures per evitar que el mosquit proliferi a les seves instal·lacions, visites porta a porta per part d'informadors i s'envien els tríptics, editats pel Departament de Salut de la Generalitat, amb informació per al control del mosquit tigre a les farmàcies i centres d'atenció primària de tota la ciutat.

Altres mesures són el lliurament d'avisos a tots aquells propietaris de parcel·les on el darrer any es va detectar la presència del mosquit, i a tots els responsables de denúncies de l'any anterior, recordant l'obligatorietat de mantenir les parcel·les sense focus de cria. També s'han elaborat i distribuït a les escoles i edificis públics de la ciutat els fulls d'autocontrol per detectar possibles focus de cria a les instal·lacions i s'han netejat les zones perimetrals de les escoles públiques per evitar l'acumulació d'herbes i deixalles que poguessin contenir aigua i esdevenir focus de cria de mosquits.

També ha donat bons resultats la creació del mapa de riscos de la ciutat, dissenyat a partir de les dades que han aportat els agents informadors, el qual ha servit perquè la Companyia Municipal d'Aigües tractés amb biolarvicida els embornals de les zones més afectades.


Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No