VNG

Trapezi Vilanova arriba amb novetats del 28 al 30 de maig

S'incorporen nous espais per a les actuacions i es crea un Punt d'Informació del festival

VD 05-05-2010 23:03 Lectures 247

Trapezi Vilanova presenta enguany diferents novetats, entre les quals hi ha el retorn dels espectacles al Teatre Principal, l'organització de tallers de circ per a nens i nenes, i la creació a l'escola Pompeu Fabra del Punt d'Informació del Festival, en el qual també es donarà informació general de la ciutat i es vendran les localitats per als espectacles de pagament. Una altre de les novetats d'aquesta edició és la posada en marxa d'un servei de bar, amb càtering, ubicat a l'escola Pompeu Fabra i a La Vela.

Els escenaris del Trapezi Vilanova seran La Vela, la plaça de la Vila, la plaça de Soler i Carbonell, l'escola Pompeu Fabra, la plaça de les Cols, la plaça dels Pobles d'Espanya i la plaça de les Neus. Com a nous espais s'incorporen el Foment Vilanoví, l'edifici dels Jutjats Vells i el Teatre Principal.

Tal i com ha explicat la Regidora de Cultura, Isabel Pla, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha cregut oportú comptar enguany amb una direcció artística externa per a la celebració del festival "De la mateixa manera que ja s'ha fet amb altres esdeveniments culturals de la ciutat com el FIMPT, o equipaments com el Teatre Principal, la direcció artística del Trapezi Vilanova ha estat confiada al tàndem format per Manuela Gracian, de la companyia Circoxidado, i Johnny Torres, de la companyia Circo de la Sombra". Ambdues companyies son residents a La Vela.

Johnny Torres ha explicat que enguany s'ha volgut organitzat un festival circense envoltat d'altres arts escèniques "la música, la pintura o les col·leccions d'objectes, conjuntament amb un repertori de companyies amb varietat de tècniques i aparells, ens permet fer retrat actual del món del circ al nostre país".

Per la seva banda, Manuela Gracian ha destacat de la programació la gran varietat d'estils que es podran veure a la ciutat. "Durant tres dies hi actuaran companyies amb estils molt diferents i maneres diferents d'entendre el circ. Actuacions de petit i gran format, de carrer i de Vela".

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha recordat la importància que té per la ciutat la celebració del Trapezi, així com la continuada aposta per La Vela, gràcies a la bona aliança que hi ha entre el govern municipal i la Generalitat de Catalunya. "Després que acabin les obres, al juny, i es disposi d'una nova direcció artística, començarà una nova etapa en la vida de La Vela que ha de servir perquè aquest espai esdevingui punt de referència del circ a Catalunya". "Un centre que, a més, ens ha de permetre reforçar el Trapezi Vilanova, gràcies a les produccions que crearan les companyies que hi resideixin".

L'espectacle inaugural del Trapezi Vilanova anirà a càrrec del funambulista Olivier Roustan. Nascut l'any 1965 a Marsella, Olivier Roustan es va formar amb la companyia Carré Sylvia Montfort i a l'Ecole National du Cirque Annie Fratellini a París. Comediant, acròbata i funambulista ha col·laborat amb projectes de teatre, circ, cinema i òpera. Aquest especialista en corda fluixa, corda volant, acrobàcia i funambulisme, presenta a Vilanova el seu espectacle Travessia de Funambulisme.

Altres espectacles destacats de la programació d'enguany són Limbus 14è Circ d'hivern, de la Companyia Ateneu 9 barris. Un espectacle de circ diferent, inèdit i per tots els públics que proposa una visió dels orígens del circ. També cal destacar l'espectacle Atempo , de la companyia Atempocirc, guanyadora del Premi FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals 2009 a la Creació Emergent.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No