VNG

Es realitza un estudi geofísic a la plaça de la Vila

L'objectiu és detectar possibles nous passadissos

VD 16-05-2010 15:54 Lectures 210

La Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona realitzarà aquest dimecres 19 de maig un estudi geofísic de la plaça de la Vila i del carrer Sant Pere. Es tracta del treball de final de carrera d'Alba Ramírez, estudiant d'aquesta facultat.

La finalitat de l'estudi és trobar possibles passadissos soterrats en aquestes dues zones de la ciutat.

L'estudi geofísic a la plaça de la Vila es realitzarà mitjançant la tècnica de la tomografia elèctrica, on es realitzaran quatre perfils paral·lels de la plaça. Normalment aquest sistema utilitza electrodes per fer les medicions, però a causa del paviment de la plaça de la Vila en aquest cas es faran servir plaques dipositades sobre el terra. Amb aquest mètode s'obtindran un perfils, en els quals després caldrà interpretar si hi ha cavitats en el subsòl que puguin correspondre a passadissos.

Amb els resultats i la interpretació dels mateixos es farà una comparació amb els plànols existents. És possible que es complementi amb una visita als passadissos i un breu estudi de geo-radar en la seva zona d'entrada. El procediment de la recollida de dades requerirà un temps aproximat d'unes tres o quatre hores.

Quant al carrer de Sant Pere, aquí s'utilitzarà la tècnica del geo-radar. En aquest cas es busquen petits passadissos que podrien haver estat magatzems soterrats per a l'antic mercat ubicat en aquest carrer. Es realitzaran diversos perfils de manera transversal al carrer. En aquest cas, per dur a terme la presa de dades, cal que el carrer estigui tallat al tràfic, ja que els perfils es faran travessant el carrer. Dels resultats obtinguts caldrà interpretar si hi ha cavitats en el subsòl que puguin correspondre a les estructures que es busquen. La recollida de dades requerirà un temps aproximat de dues hores.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No