VNG

Anglada, Martí i Pol i Verdaguer, recitats al Círcol Catòlic

L'acte es durà a terme avui a les 18h

VD 16-05-2010 15:44 Lectures 187

El Teatre Círcol Catòlic acull diumenge a les 18 h el recital poètic Amb veu nova, les velles paraules, que reunirà a l'escenari, a través dels seus versos, M. Àngels Anglada, Miquel Martí i Pol i Jacint Verdaguer. L'espectacle, dirigit per Dolors Ramon i Joan Roura, compta amb una vintena d'actors i actrius catalans i nouvinguts, tots ells participants en un programa de voluntariat lingüístic a Osona.

El títol de l'espectacle, Amb veu nova, les velles paraules, és extret d'un vers que M. Àngels Anglada dedica a Verdaguer. Simbolitza el relleu generacional, és a dir, la incorporació de les generacions joves a la llengua i a la literatura i la vinculació a la terra... Avui dia s'afegeixen en aquest relleu persones que han trobat en la llengua un camí vital per a la seva integració en el país.

L'obra recull textos de tres icones de la literatura catalana, escriptors que han estat alhora universals. Tots tres comparteixen, a més a més de la literatura, un lligam molt estret amb la terra, la llengua, la música i el país. Són aquestes realitats -la terra, la llengua, la música i el país- allò que constitueix el fil conductor de l'espectacle.

L'Institut d'Estudis Penedesencs porta aquesta obra a Vilanova i la Geltrú, amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat. A través de la Regidoria de Política Lingüística es col·labora entitats i societat civil en la promoció d'iniciatives en favor de la llengua, com és el cas d'aquest espectacle que es veurà diumenge al Círcol Catòlic. El grup de teatre que representarà l'obra s'ha creat al Consorci de Normalització Lingüística d'Osona, amb els participants del programa Voluntaris per la Llengua.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament