COMARCA

Un equip de TN Produccions filma en una de les coves més importants d’Europa

L’aventura va ser enregistrada en un reportatge que es podrà veure el proper dijous al programa Temps d’aventura del Canal 33

Havia de ser un reportatge televisiu més, però va acabar sent un infern. Un equip de filmació de la productora penedesenca TN Produccions va accedir, fa uns dies a la cova de la Pierre Saint Martin, situada al massís de Larra Belagua, a cavall entre el Pirineu Navarrés i el Francès. Es tracta d’una de les coves més famoses del mon ja que a principis dels anys 50 va ser un dels primers -1000, és a dir es baixa 1.000 metres de fondària. Una de les entrades es un avenc que cap a plom més de 350 metres. Al seu interior hi ha un riu subterrani i immenses sales com la Sala Verna, que durant molt de temps va ser considerada la cavitat subterrània més gran del món.

Al seu interior hi cap tota la basílica de Sant Pere del Vaticà. Però també es tracta d’una cova en què cal estar més preparat psicològicament que físicament per aventurar-s’hi, ja que és un autèntic formatge Gruyere. Si et descuides et pots perdre fàcilment. Això és el que va passar al grup d’espeleòlegs formats majoritàriament per membres de la Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona i un equip de filmació de TN Produccions. Van tardar gairebé dos dies a completar l’integral d’aquesta cova. Durant més de 40 hores la única llum que disposaven era la dels seus frontals. A part d’utilitzar el neoprè per que hi ha llacs on s’ha de nedar, també cal anar molt abrigat ja que la temperatura a l’interior d’aquesta gran cavitat es manté al voltant dels 5 graus.

El resultat el podrem veure en un reportatge especial de 12 minuts que TN Produccions ha elaborat per al programa Temps d’aventura, del Canal33. De fet, la productora penedesenca col·labora setmanalment amb aquest programa de la televisió autonòmica catalana, elaborant els reportatges de la secció “Racons”. Serà aquest dijous 30 de setembre a partir de les 21:45h i en repetició el dissabte per TV3 a les 11:15h .

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!