SITGES

Sitges presenta el Carnaval 2011

L’artista sitgetà Roby és l’autor del cartell que mostra un ésser alienígena gaudint del Carnaval

VD 24-02-2011 9:46 Lectures 1456

Arxivat a:

Aquest any, l’encarregat de posar la imatge al Carnaval de Sitges 2011 ha estat el sitgetà Roby. Ell és un artista conegut tant pel seu treball artístic com per la seva creativitat i implicació en la festa del Carnaval. Entre les seves creacions destaquen les dels principals personatges com reines i carnestoltes, dels que s’ha encarregat en diverses ocasions. Enguany també col•labora amb el grup Matxambrats, qui organitza Sa Majestat Carnestoltes, a més de treballar per altres colles de Carnaval amb les seves produccions.

Pel que fa al cartell, el dibuix està fet a mà i colorejat per ordinador. Segons Roby, “per començar vaig pensar què volia fer i què era per a mi el Carnaval de Sitges i, com per a molta altra gent, aquesta festa és diversió, alegria, color i moviment”. Aquesta era la fita de Roby qui ha plasmat aquests adjectius en un ésser de tendències alienígenes. “És un personatge extraterrestre que ha rebut notícies del nostre Carnaval i ha vingut a Sitges per gaudir de la disbauxa. Quan veus el cartell, veus pits, però en realitat podrien ser simplement uns tentacles enrotllats, perquè al Carnaval veus una cosa però no saps mai que és el que s’amaga darrere el maquillatge, els accessoris i la disfressa”, afegeix Roby. El cartell mostra aquest alienígena amb una gran quantitat de colors, llampants, alguns d’ells de tonalitats fluor, sense oblidar elements propis de la festa com l’antifaç, el confeti i les pestanyes postisses que recorden fulles de palmera.

El Carnaval comença el proper 3 de març, Dijous Gras, amb l’Arribo dels principals personatges: la Reina i Sa Majestat Carnestoltes, a càrrec de Matxambrats i Fantàstic Show respectivament. Les dues màximes autoritats del Carnaval es presentaran a la Fragata. El primer en arribar serà Sa Majestat Carnestoltes que farà el popular Arribo. Després, es presentarà la Reina i junts es dirigiran a l’Ajuntament on prendran el govern i manaran durant la setmana de disbauxa carnavalesca. A partir d’aquest moment, xatonades, visites a les escoles, als barris, als casals i hospitals i un gran nombre d’obligacions ompliran l’agenda dels dos personatges i les seves comitives per portar, a tots els racons del municipi, la festa més participativa del calendari festiu sitgetà.

A partir de la presentació del Rei i la Reina del Carnaval, durant una setmana, es succeiran el conjunt d’actes integrats en el programa, entre els quals destaquen les nits àlgides de diumenge i dimarts amb les respectives rues de la Disbauxa i l’Extermini, que trauran al carrer 50 plataformes que mobilitzaran més de 2.500 persones. Tot i això, no només són les persones que surten a les rues les que viuen el Carnaval. David Garcia, President de la Comissió del Carnaval ha remarcat que “es calcula que un 10 % de la població sitgetana està relacionada amb el Carnaval directa o indirectament, xifres per tant molts destacades en una vila com Sitges”.

Tot plegat finalitzarà Dimecres de Cendra, amb la mort del Rei dels Poca-soltes, que donarà pas a l’entrada de la Quaresma i a les prohibicions.

Durant les rues de la Disbauxa i l’Extermini, les colles que ho desitgin mostraran les seves coreografies al Cap de la Vila, amb un temps màxim de tres minuts. Com ja s’ha fet en edicions anteriors és la mateixa Comissió de Festes la que s’encarrega del so en aquest espai per limitar el temps de les actuacions i evitar que la rua es dispersi i es desenvolupi amb fluïdesa.

La festa aquest 2011 manté les propostes afegides el 2010, com el trasllat del Parc Infantil Carnavalesc, a la plaça de l’Ajuntament, el dissabte 5 de març, a les 16:30 hores, amb jocs, inflables i xocolatada. Es manté també el mateix recorregut a les rues, que passa per l'avinguda Sofia i el carrer Mossèn Llopis Pi per incrementar la seguretat dels participants i visitants, i el de la cursa de llits amb l’antic itinerari.

El pressupost per aquest Carnaval és de 205.000€, que es destina a l'organització, les entitats i a les colles que s’encarreguen dels personatges principals.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No