SITGES

L’orgue del Vinyet en ple procés de muntatge

La propera setmana finalitza el muntatge de l’orgue en el que s’ha introduït la primera de les llistes amb els noms de les persones que han col·laborat en la campanya Restaurem l’orgue

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’orgue del Santuari de la Mare de Déu del Vinyet s’acabarà de muntar la propera setmana, i un cop es procedeixi a l’harmonització es donarà per finalitzat el procés de restauració. Durant el procés de muntatge s’ha introduït la primera de les llistes amb un centenar de noms que han col·laborat en la campanya. El primer llistat s’ha guardat dins el secret i els administradors preveuen introduir dues llistes més a la part externa.

Simultàniament continua la campanya Restaurem l’orgue. Entre tots! amb noves propostes per recollir fons que es destinen exclusivament a la restauració de l’instrument històric.

La banda d’El Retiro, la Suburband, presentarà aquesta propera Setmana Santa la marxa titulada A la Mare de Déu del Vinyet. Una composició creada per Joan Pinós específicament per al misteri de l’Ecce Homo, al que la banda ha acompanyat durant set anys. Un cop finalitzada la processó, a les 23.00 hores, a la sala d’actes d’El Retiro, tindrà lloc un breu concert en el que es parlarà sobre l’orgue del Vinyet, s’interpretaran diferents peces i es presentarà la nova composició amb l’objectiu de promocionar la campanya de recollida de fons per a la restauració i conservació de l’orgue del Santuari de la Mare de Déu del Vinyet.

D’altra banda, els administradors del Santuari proposen com a regal aquest Sant Jordi, més enllà de la tradició del llibre i de la rosa, l’apadrinament d’una peça de l’orgue. Les persones interessades trobaran el formulari de sol·licitud a l’Edifici Miramar i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i el seu nom entrarà a formar part de les dues llistes amb el nom de les persones que han col·laborat en la restauració.

La culminació del procés de muntatge de l’orgue i la primera comprovació del seu funcionament coincidirà amb un concert de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall, previst per al 14 de maig a les 18.00 hores. A més, el director de l’Escola de Música i organista, Salva Monzó, oferirà un duet amb la soprano Ingrid Ustrell, en el que interpretaran peces litúrgiques. Aquest serà el primer cop que es podrà escoltar la musicalitat de l’orgue un cop restaurat.

No obstant aquesta primera posada en escena de l’instrument restaurat, els administradors del Vinyet preveuen un acte d’inauguració oficial i un concert d’agraïment al poble de Sitges per donar per tancada la campanya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local