VNG

Llum verda a la renovació de la flota d'autobusos urbans

L'Ajuntament de Sitges aprova l'adjudicació provisional del contracte de gestió del servei públic de l'autobús urbà i del servei de transport turístic

VD 05-05-2011 18:57 Lectures 213

La flota d'autobusos que realitzen el servei urbà de Sitges es renovarà al juny per vehicles nous amb motor híbrid, que combina l'energia elèctrica amb el motor de combustió. La substitució de tres dels quatre vehicles que actualment realitzen els serveis de les tres línies urbanes contribuirà no només a la modernització del transport sinó que a més ajudarà a reduir les emissions de CO2, en compliment amb la directiva Euro V.

Els vehicles de la marca Castrosua Tempus comptaran amb una capacitat per a 17 persones assegudes i 40 dretes i un espai per a cadires de rodes. Els serveis de la vila seran coberts per 10 xofers i personal administratiu, i es mantindran els recorreguts de les línies així com les parades.
Segons l'enquesta de satisfacció dels usuaris, el servei treu una nota general de 8 sobre 10, i revela que l'estat actual dels vehicles és l’àmbit on hi ha la nota més baixa.

Pel que fa a les tarifes es mantindran les que estan actualment vigents. L'Autoritat del Transport Metropolità és el responsable de decidir en aquesta matèria des que el servei de la vila es va integrar en el sistema tarifari l’any 2008. De fet, la darrera actualització feta per l'ATM va ser amb el canvi d'any, una mesura que es va acompanyar a més de la creació del nou títol de transport per a famílies nombroses i monoparentals amb descomptes de fins al 50%.

Transports Ciutat Comtal TCC, l'empresa que ha portat el servei durant els darrers 12 anys, ha guanyat l'adjudicació del servei aprovada provisionalment pel Ple Municipal aquest dilluns durant la sessió ordinària corresponent al mes d’abril.

També es preveu renovar el servei de transport turístic o singular. L'esperit de la proposta és modernitzar el servei fent-lo arribar fins a primera línia de mar Es tracta d’un servei propi en viles turístiques amb la circulació interna restringida.

El vehicle, que serà descapotable i amb una capacitat per a 34 persones, oferirà un circuit que començaria des de l’estació de trens, passant pels principals aparcaments de la vila fins arribar al Passeig, en una freqüència de 60 minuts en el tram més llarg i una freqüència de 30 en el tram que va des de la Fragata fins a l’Avinguda Sofia. El nou servei s’oferirà del 15 juny a 15 de setembre, al llarg de 12 hores de servei diari. El nou servei representarà també una alternativa a l’ús de vehicle propi, sobretot en les vies que pateixen més aglomeracions en els períodes de vacances. Els sitgetans es podran beneficiar d'un 30% de descompte.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No