VNG

Finalitzen les obres de remodelació del tanatori de Vilanova i la Geltrú

Serveis Funeraris Integrals inverteix mig milió d’euros en la reconversió del Tanatori

VD 05-05-2011 19:01 Lectures 675

Han finalitzat les obres de remodelació del Tanatori de Vilanova i la Geltrú. Gestionat per Serveis Funeraris Integrals (SFI), el centre funerari ha renovat per complet la façana i altres elements exteriors i interiors de l’edifici. La inversió total de les actuacions realitzades en els 730 m² de la façana i en els 560 m² de planta ha estat de mig milió d’euros.

Per a Josep Ventura, director de l’àrea de Serveis Funeraris de SFI, “les obres de remodelació del tanatori suposen una millora important per a les famílies de la ciutat. L’objectiu és poder oferir a les famílies un espai accessible, confortable i amb tots els serveis quan més ho necessiten”. D’aquesta manera, es referma l’aposta de SFI per la qualitat de les instal·lacions i dels serveis, cada cop més personalitzats i adaptats als requeriments de la societat actual.

El Tanatori de Vilanova, que es va posar en funcionament el gener de 1996, dóna servei a la capital del Garraf i també a altres poblacions de la comarca com Canyelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Cubelles o Cunit.

Nova façana i sales de vetlla més àmplies

Les obres dutes a terme al Tanatori de Vilanova han consistit a renovar tant els exteriors com els interiors de l’edifici. D’una banda, s’ha remodelat completament la façana, que s’ha recobert de peces de marbre blanc amb acabat sorrenc; s’ha substituït la fusteria exterior de la planta baixa; i s’ha posat una nova marquesina de protecció a l’accés de l’edifici i al pati de l’oratori.

Pel que fa a l’interior del tanatori, s’ha remodelat íntegrament la primera planta, amb la reconversió de les quatre sales de vetlla anteriorment existents en aquest pis a dues sales magnes actuals, més àmplies -una de 56 m² i l’altra de 66 m² amb vestíbul de 44 m²-, equipades amb lavabo, guarda-roba i nevera propis. Així mateix, la planta compta amb noves oficines d’atenció a les famílies amb sala d’espera prèvia; una zona de venda automàtica de begudes i refrigeris; i dues sales d’exposició de caixes i urnes funeràries. S’hi ha instal·lat també una nova climatització més confortable tèrmicament, amb sistemes independents per a cada sala, que alhora garanteix l’estalvi energètic. A la planta baixa, d’altra banda, s’ha remodelat també l’espai d’exposició de flors.

Amb aquesta reconversió, el tanatori passa a tenir un total de sis sales de vetlla: les dues renovades en primer pis a més de les quatre que ja hi havia en planta baixa. L’edifici compta també amb un oratori per a 100 persones assegudes i un aparcament gratuït de 30 places.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No