VNG

Les ultimes tendències i projectes en telefonia, protagonistes al GenMob

Durant el congrés s'ha presentat el Grup d'Interès en Smartphones (G-15), la primera associació catalana de telèfons intel·ligents amb seu a Vilanova i la Geltrú

VD 05-05-2011 19:16 Lectures 201

Neàpolis és l'escenari, durant tot el dia d'avui, de la primera edició del GenMob-The Smarthphone Day, el congrés català dedicat als smartphones, telèfons mòbils d'última generació.

Entre les diverses presentacions de productes i trobades entre empreses del sector que s'estan duent a terme, ha destacat la presentació del Grup d'Interès en Smartphones (G-15), la primera associació catalana de telèfons intel·ligents amb seu a Vilanova i la Geltrú, més concretament a Neàpolis. El Grup, que està constituït per una desena d'empreses del Garraf, s'ha presentat avui durant el Genmob, tot i que ja fa algunes setmanes que funciona.

Conrad Rovira, en nom del G-15, ha explicat que la motivació per crear aquest grup és la revolució que suposa per a les empreses l'existència dels telèfons mòbils d'última generació, "que obliguen a canviar la nostra forma de pensar", i ha destacat que "la revolució smartphone és un tren que va molt ràpid".

Els objectius del Grup són sumar esforços i capacitats per tirar endavant projectes. La funció bàsica és complementar coneixements, perquè, com ha explicat Rovira, "a més de saber programar una aplicació informàticament, hi ha altres aspectes importantíssims com el bon aspecte, és a dir, el disseny, la comercialització i la creació del contingut".

Segons Rovira, el Garraf és una comarca amb una població amb un nivell de formació elevat, el més alt a Catalunya en relació al nombre de titulats universitaris per habitant, però en canvi, en dinamisme empresarial ocupa els últims llocs. És per això que el G-15 vol transformar les altes capacitats de la població cap a la formació d'empreses.

En aquest sentit, pels membres del Grup d'Interés pels Smartphones ara és un bon moment perquè aquesta conjunció es produeixi. De fet, 6 dels projectes i ponències que s'han presentat al llarg de la jornada són de membres del G-15. L'objectiu és "tenir clients, fer factures i cobrar-les", ha remarcat Rovira.

El GenMob ha presentat al llarg de tot el dia diferents projectes d'aplicacions per a mòbils i tecnologia relacionada. La jornada finalitzarà amb una taula rodona i diferents contactes entre els assistents per tal de poder crear networking, xarxes de treball.

Cal destacar que al llarg de la jornada l'etiqueta #genmob ha estat trending tòpic de Twitter a Espanya, es a dir, un dels temes que més intervencions ha generat a les xarxes socials al llarg del dia.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No