SANT PERE DE RIBES

Detingut per assetjar menors a través del Facebook

És un home de 30 anys, veí de Sant Pere de Ribes

VD 05-05-2011 21:49 Lectures 294

Arxivat a:

Iniciada per agents del Grup de Proximitat i l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Mollet del Vallès, la investigació va arrencar quan la policia va tenir informació segons la qual en diversos centres educatius de la demarcació hi havia algunes alumnes que estaven sent coaccionades per un home que les havia contactat a través del Facebook, fent-se passar per una noia de 12 anys.

El detingut, Sergio S.A., havia aconseguit dades personals de les menors, com ara el seu telèfon o l'escola on estudiaven, donat que aquestes les havien publicat a Internet, al mur del seu perfil del Facebook. El presumpte groomer amenaçava les menors de penjar per tot el poble de Mollet les fotos que elles tenien al Facebook si no quedaven amb ell i li feien favors sexuals; també les amenaçava d'anar a buscar-les a la sortida de l'escola.

Arran de la ràpida reacció tant dels pares de les menors com dels professors dels centres educatius, els Mossos d'Esquadra van poder contactar amb les noies i comprovar els seus perfils a la xarxa Facebook. A partir d'aquí, els agents van poder contactar amb més menors d'altres centres que també tenien a aquesta persona agregada entre els seus contactes.

Els agents van aconseguir contactar amb la menor a qui el detingut havia duplicat el perfil que usava per relacionar-se amb d'altres adolescents. Aquesta noia, de 12 anys d'edat, també era víctima del presumpte assetjador, de qui rebia trucades freqüents amb amenaces constants i exigències de favors sexuals.

La investigació va rebel·lar que les trucades telefòniques que rebien les víctimes es feien des de cabines telefòniques de Sant Pere de Ribes. Per aquest motiu es va dissenyar un dispositiu conjunt entre les Unitats de seguretat ciutadana de les comissaries de Mollet del Vallès i Sitges.

El passat 22 d'abril, com ja era habitual, el detingut es va posar en contacte amb la menor a qui va duplicar el perfil de Facebook, amb la intenció d'intentar veure-la. En aquell mateix moment, el seu pare es va posar en contacte amb els mossos de la comissaria de Mollet per tal d'informar-los dels fets. Ràpidament, els agents de la comissaria de Sitges, alertats pels de Mollet, van reaccionar i van localitzar la cabina des d'on estava trucant el presumpte assetjador i el van detenir.

Desprès de ser presentat als Jutjats de Mollet, el detingut, amb antecedents policials, va quedar en llibertat amb càrrecs.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No