SITGES

Imputat un mosso per detenció il·legal de membres de l'Associació Cannàbica

A més, el jutge ha arxivat la denúncia contra els detinguts

VD 15-05-2011 23:44 Lectures 569

Arxivat a:

Un jutjat de Vilanova i la Geltrú ha imputat un mosso d'esquadra per presumptes irregularitats i coaccions en la detenció dels responsables de l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum a Sitges. De fet, el mateix jutge ha arxivat les denúncies contra els quatre detinguts per entendre que l'entitat no incorre en cap delicte, ja que els seus estatuts no persegueixen promoure ni facilitar el consum il·legal d'estupefaents, sinó impulsar accions encaminades a reduir els riscos associats al cànnabis.

Segons informa Efe, el jutge ha citat a declarar l'agent que va detenir els responsables de l'entitat a Sitges arran de la querella que aquests van presentar contra ell l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum, pels delictes de detenció il·legal, coaccions i contra la intimitat.

La querella denuncia irregularitats en la detenció perquè els responsables de l'entitat van estar sis hores als calabossos acusats d'un delicte contra la salut pública en el marc d'una investigació que es va iniciar el mes de gener passat davant les sospites que a la seu de l'associació es venia marihuana.

I és que  quatre responsables del grup pro-cànnabis van ser detinguts per tràfic de drogues, entre ells el seu president, al qual la policia va intervenir diverses quantitats de marihuana que suposadament transportava cap a la sucursal de l'associació, amb seu a Sitges i que compta amb 1.400 socis. Quinze dies després, van ser detinguts dos responsables més de l'associació -Donald S. i Morris S., pare i fill d'origen holandès- després de ser citats pels Mossos d'Esquadra a la comissaria de Vilanova i la Geltrú, en un procediment irregular, segons denuncien els pro-cànnabis en la seva querella. Concretament, el jutge ha citat com a querellat al cap dels Mossos d'Esquadra que el passat 3 de febrer va intervenir en la detenció de Donald S. i Morris S. La denúncia l'acusa de coaccionar suposadament els dos homes que si declaraven podien anar-se'n, però que, en cas contrari, es quedarien als calabossos.

Així, la querella acusa també de detenció il·legal al cap, per ser "totalment injustificat" l'arrest en no existir activitat delictiva, i li atribueix un altre delicte contra la intimitat, ja que els agents van registrar la seu de l'associació i es van endur 100 carnets de socis, que després van ser citats com a testimonis per la policia.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No