VNG

Vilanova i la Geltrú se suma als actes del Dia Mundial sense tabac amb una exposició

La mostra, ubicada al Mercat del Centre, es podrà visitar del 25 al 31 de maig

VD 16-05-2011 22:33 Lectures 132

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit el Conveni marc per al control del tabac com el tema central del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebrarà el dimarts 31 de maig de 2011.

El Conveni marc per al control del tabac (CMCT) és el principal instrument de control del tabac, i constitueix el primer acord sota els auspicis de l'OMS que representa un èxit de la promoció de la salut pública. En vigor des de 2005, és ja un dels acords més ràpidament i àmpliament acceptat de la història de les Nacions Unides, amb més de 170 parts. Es tracta d'un conveni basat en l'evidència, que reafirma el dret de totes les persones al màxim nivell de salut i ofereix noves dimensions jurídiques per a la cooperació en la lluita contra el tabac.

La campanya se centrarà en demanar als governs de tots els països que apliquin plenament el Conveni per protegir les generacions presents i futures contra les devastadores conseqüències sanitàries, socials, ambientals i econòmiques del consum de tabac i de l'exposició al seu fum.

Com cada any, la Regidoria de Serveis Socials i Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú col·labora amb l'Associació Espanyola contra el càncer (AECC), per tal de difondre el missatge de l'OMS, respecte aquesta efemèride.

Per aquest motiu, del 25 al 31 de maig, s'instal·larà al Mercat del Centre l'exposició Tabac i Falsos Mites. Cinc plafons que explicaran, entre d'altres qüestions, els beneficis de deixar de fumar, els mites o l'addicció al tabac i les seves conseqüències. A més, durant els dies que duri la mostra, voluntaris de l'AECC donaran informació complementària a tots els visitants.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Serveis Socials i Salut, promou la prevenció del tabaquisme des de diferents àmbits, principalment el juvenil. En aquest sentit s'organitza el Taller sense Fums, adreçat a alumnes de 1er d'ESO, amb l'objectiu de prevenir l'adicció al tabac entre els joves i informar-los del problemes de salut que suposa fumar.

La setmana vinent finalitzaran els tallers corresponents a aquest curs escolar, al final del qual se'n hauran realitzat un total de 21, arribant a un total de 600 alumnes.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament