COMARQUES

Diario Médico premia al CSG per la participació a XISCAT

La prestigiosa publicació del sector salut ha guardonat el Consorci, per la particpació de la fundació de recerca ABAT en la xarxa d’innovació en salut XISCAT

Redacció 09-11-2011 13:19 Lectures 571

Arxivat a:

CSG. Dr. Antoni Yuste

CSG. Dr. Antoni Yuste

XISCAT, constituïda i presentada durant la segona meitat del 2011 és la primera xarxa d’Hospitals i Centres medico sanitaris catalana i espanyola dedicada al foment de l’ R+D+i, protecció de propietat intel·lectual i transferència de tecnologies mèdiques que ells mateixos generen.

La Xarxa XISCAT, formada per una totalitat de 10 membres i coordinada per la Fundació Parc de Salut, la formen a més les fundacions i centres medicosanitaris dels principals hospitals i centres de l’àrea de la corona metropolitana de Barcelona: Les institucions membres de XISCAT són 10 i cobreixen l’arc metropolità de Barcelona: Althaia, Xarxa Assistencial de Manresa, F.P. (Bages); Fundació d’ Osona per a la Recerca i l’Educació Sanitàries (Osona); Fundació Hospital Asil de Granollers (Vallès Oriental); Fundació Joan Costa i Roma (Vallès Occidental); Fundació Mútua de Terrassa per a la Docència i la Recerca Biomèdica i Social (Vallès Occidental); Fundació Parc de Salut (Vallès Occidental); Fundació Parc Taulí (Vallès Occidental); Fundació Privada Salut del Consorci Sanitari del Maresme (Maresme); Fundació Privada Sant Antoni Abat (Garraf); Fundació Sanitària d’Igualada (Anoia). En concret ABAT gestiona la R+D+i del Consorci Sanitari del Garraf i dels Consorci de Servei a les Persones (ubicats a la comarca del Garraf) a més de la de l’Hospital del Penedès, allargant el braç d’actuació de XISCAT a més comarques de la corona metropolitana de Barcelona.

El premi atorgat reconeix la bona gestió de coordinació de Fundació Parc de Salut així com la dels hospitals i centres medicosanitaris membres, representa un reconeixement a la realitat dels hospitals en la seva actuació com agents innovadors i posa de manifest el valor afegit de la creació d’una xarxa d’hospitals i centres medicosanitaris que donen cobertura medica i assistencial a la corona metropolitana de Barcelona alhora que actuen com a agent econòmic tot desenvolupant projectes d’ R+D+i amb mires internacionals que puguin donar com a resultats millores per als seus pacients. El reconeixement de “Diario Medico” en la seva edició de premis del 2011 suposa alhora un repte en quant a les expectatives elevades generades i estimula a que els nous projectes sorgits i treballats des de XISCAT estiguin a l’alçada.

A l’entrega del premi van assistir els membres del comitè de seguiment de XISCAT (directors científics i de gestió tècnica, responsables i coordinadors d’unitats de recerca, innovació i docència) així com presidents, directors generals, directors de qualitat, directors d’economia i serveis de les fundacions i centres membres de XISCAT alhora que dels consorcis hospitalaris i medicosanitaris que representen, tots ells donant suport als premiats.

“És un encert l’haver reconvertit un projecte local com el “Projecte parc de salut de Sabadell” a l’actual escenari en el què trobem actualment a Parc de Salut actuant de plataforma de desenvolupament de projectes d’innovació d’entorn català i amb mires internacionals”-comenta el Dr. Maspons, director científic de Parc de Salut i membre de XISCAT-“la Xarxa XISCAT n’és un bon exemple”.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No