COMARQUES

Diario Médico premia al CSG per la participació a XISCAT

La prestigiosa publicació del sector salut ha guardonat el Consorci, per la particpació de la fundació de recerca ABAT en la xarxa d’innovació en salut XISCAT

Redacció 09-11-2011 13:19 Lectures 522

Arxivat a:

CSG. Dr. Antoni Yuste

CSG. Dr. Antoni Yuste

XISCAT, constituïda i presentada durant la segona meitat del 2011 és la primera xarxa d’Hospitals i Centres medico sanitaris catalana i espanyola dedicada al foment de l’ R+D+i, protecció de propietat intel·lectual i transferència de tecnologies mèdiques que ells mateixos generen.

La Xarxa XISCAT, formada per una totalitat de 10 membres i coordinada per la Fundació Parc de Salut, la formen a més les fundacions i centres medicosanitaris dels principals hospitals i centres de l’àrea de la corona metropolitana de Barcelona: Les institucions membres de XISCAT són 10 i cobreixen l’arc metropolità de Barcelona: Althaia, Xarxa Assistencial de Manresa, F.P. (Bages); Fundació d’ Osona per a la Recerca i l’Educació Sanitàries (Osona); Fundació Hospital Asil de Granollers (Vallès Oriental); Fundació Joan Costa i Roma (Vallès Occidental); Fundació Mútua de Terrassa per a la Docència i la Recerca Biomèdica i Social (Vallès Occidental); Fundació Parc de Salut (Vallès Occidental); Fundació Parc Taulí (Vallès Occidental); Fundació Privada Salut del Consorci Sanitari del Maresme (Maresme); Fundació Privada Sant Antoni Abat (Garraf); Fundació Sanitària d’Igualada (Anoia). En concret ABAT gestiona la R+D+i del Consorci Sanitari del Garraf i dels Consorci de Servei a les Persones (ubicats a la comarca del Garraf) a més de la de l’Hospital del Penedès, allargant el braç d’actuació de XISCAT a més comarques de la corona metropolitana de Barcelona.

El premi atorgat reconeix la bona gestió de coordinació de Fundació Parc de Salut així com la dels hospitals i centres medicosanitaris membres, representa un reconeixement a la realitat dels hospitals en la seva actuació com agents innovadors i posa de manifest el valor afegit de la creació d’una xarxa d’hospitals i centres medicosanitaris que donen cobertura medica i assistencial a la corona metropolitana de Barcelona alhora que actuen com a agent econòmic tot desenvolupant projectes d’ R+D+i amb mires internacionals que puguin donar com a resultats millores per als seus pacients. El reconeixement de “Diario Medico” en la seva edició de premis del 2011 suposa alhora un repte en quant a les expectatives elevades generades i estimula a que els nous projectes sorgits i treballats des de XISCAT estiguin a l’alçada.

A l’entrega del premi van assistir els membres del comitè de seguiment de XISCAT (directors científics i de gestió tècnica, responsables i coordinadors d’unitats de recerca, innovació i docència) així com presidents, directors generals, directors de qualitat, directors d’economia i serveis de les fundacions i centres membres de XISCAT alhora que dels consorcis hospitalaris i medicosanitaris que representen, tots ells donant suport als premiats.

“És un encert l’haver reconvertit un projecte local com el “Projecte parc de salut de Sabadell” a l’actual escenari en el què trobem actualment a Parc de Salut actuant de plataforma de desenvolupament de projectes d’innovació d’entorn català i amb mires internacionals”-comenta el Dr. Maspons, director científic de Parc de Salut i membre de XISCAT-“la Xarxa XISCAT n’és un bon exemple”.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres