COMARQUES

Un 15% més de trànsit a l'Eix Diagonal en cinc mesos de funcionament

En el tram entre Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú circulen una mitjana d’uns 15.000 vehicles diaris, amb puntes de 21.500 vehicles

Des de la seva posada en funcionament, el trànsit a l’Eix Diagonal ha anat augmentant paulatinament, d’una mitjana de 9.155 vehicles a 10.509, el que significa un augment de prop d’un 15%. El tram entre Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú concentra el major volum de trànsit i la variant de Vilafranca és el que ha registrat, en percentatge, un major increment en aquests cinc mesos.

Cal indicar que el percentatge de vehicles pesants és del 7,5 % entre Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès i del 9% entre Vilafranca del Penedès i Igualada, de mitjana. D’altra banda, el trànsit total durant els caps de setmana és lleugerament superior al dels dies feiners.

Millora de la mobilitat

L’entrada en servei de l’Eix Diagonal es va completar el 2 de desembre passat. Aquesta infraestructura, de 67 quilòmetres de longitud, ha acostat el litoral i les comarques centrals, tot unint les capitals del Garraf, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Bages i connectant les principals infraestructures viàries que vertebren Catalunya de sud-oest a nord-est. Les obres van comptar amb un pressupost de 368,4 MEUR, que es finançarà mitjançant el sistema de concessió d’obra pública.

L’Eix Diagonal facilita el trànsit de llarg recorregut i permet potenciar les comunicacions intercomarcals. Així mateix, ha millorat substancialment la mobilitat a l’entorn de les principals poblacions del recorregut, com és el cas de la variant de Vilafranca del Penedès, que ha permès evitar el pas de vehicles per l’interior del municipi. En paral·lel, ha obert noves possibilitats d’intercanvi econòmic.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!